Tennis Tracker: Vondroušová se rozvádí, Bejlek v Madridu zvládla dvoukolovou kvalifikaci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Vondroušová se rozvádí, Bejlek v Madridu zvládla dvoukolovou kvalifikaci
Vondroušová se po necelých dvou letech rozvádí.
Vondroušová se po necelých dvou letech rozvádí.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 23. dubna?

Hlavní události

12:54Sára Bejlek prošla dvoukolovou kvalifikací v Madridu a poprvé si zahraje hlavní soutěž na podnicích WTA 1000. Osmnáctiletá Češka ve finále kvalifikačních bojů zdolala 6:4, 1:6, 6:3 Zhuoxuan Bai z Číny a podnikne šestý pokus na premiérový postup do druhého kola na nejvyšším okruhu.

10:15 – Wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová se po 21 měsících rozvádí. "Prostě nám to nevyšlo. Nebylo to takové, jak bychom si oba představovali, a tak jsme se dohodli, že spolu dále nebudeme. Teď řešíme formálně rozvod, ale na všem jsme domluveni," uvedla Vondroušová pro deník Blesk. Se Šimkem se zasnoubila po olympijských hrách 2021 v Tokiu, kde získala stříbrnou medaili ve dvouhře.

Další zprávy

21:12Xiyu Wang na závěr úterního programu na podniku WTA 1000 v Madridu udolala po odvrácení mečbolu a 3 hodinách a 22 minutách boje Rumunku Anu Bogdanovou, s níž si poradila i potřetí, a může se těšit na prestižní souboj. Ve druhém kole totiž třiadvacetiletá Číňanka vyzve světovou jedničku a loňskou finalistku Igu Šwiatekovou (H2H 0:0).

20:28Karolína Anna Schmiedlová si připsala první výhru na antukovém turnaji WTA 1000 v Madridu, když porazila 6:3, 6:4 Američanku Sofii Keninovou a na třetí pokus si připsala její premiérový skalp. Ve druhém kole slovenská tenistka narazí na Ons Jabeurovou (H2H 0:1).

18:47 – Letošní trápení Jiřího Veselého nebere konce. Šampion ročníku 2013 skončil na challengeru v Ostravě hned v prvním kole po jednoznačné porážce 2:6, 3:6 s nasazenou pětkou Enzem Couacaudem a zhoršil si bilanci v aktuální sezoně na 1:11.

17:27 – Úterní zápas prvního kola v Madridu nezvládla ani jedna z tria Češek. Linda Fruhvirtová nestačila 4:6, 6:7 na trojnásobnou čtvrtfinalistku Irinu Beguovou a ani na 12. letošním turnaji nevyhraje více než jeden duel. Rumunka vracející se po zranění lokte bude ve druhém kole čelit Madison Keysové (H2H 0:1). Více informací najdete v článku.

16:53Tereza Martincová na druhém turnaji v řadě nepotvrdila roli jasné favoritky v úvodním kole a pokračuje v dlouhém trápení. Bývalá světová čtyřicítka, která momentálně figuruje na konci druhé stovky, prohrála na akci W100 v Portugalsku 6:7, 2:6 s Carole Monnetovou z Francie.

15:10Jakub Nicod navázal na challengeru v Ostravě na zvládnutou kvalifikaci. Devatenáctiletý Čech zlikvidoval manko setu a brejku a v prvním kole přetlačil 1:6, 7:6, 6:1 Makse Kašnikowského z Polska. O své první čtvrtfinále na této úrovni bude bojovat s krajanem a loňským šampionem Zdeňkem Kolářem (H2H 0:0).

15:06Kateřina Siniaková ani při sedmém startu v Madridu nepřejde přes druhé kolo. Deblová šampionka z roku 2021 v úvodním zápase prohrála 2:6, 6:7 s bývalou semifinalistkou French Open Nadiou Podoroskou, která v dalším kole vyzve nasazenou devatenáctku Emmu Navarrovou (H2H 0:1). Více informací najdete v článku.

13:11Brenda Fruhvirtová ani letos nevyužila divokou kartu pro prestižní tisícovku v Madridu a opět po roce končí ve španělské metropoli hned na první soupeřce. Talentovaná teenagerka nedotáhla luxusní náskok v úvodní sadě a podlehla 5:7, 3:6 Arantxe Rusové. Nizozemka si o vylepšení svého maxima v tomto dějišti zahraje se světovou trojkou Coco Gauffovou (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

11:45Novak Djokovič získal popáté ocenění Laureus pro nejlepšího sportovce světa a vyrovnal rekord Rogera Federera. Aktuální lídr žebříčku v loňské sezoně prošel do finále všech čtyř grandslamových podniků a tři z nich vyhrál. Majitel 24 grandslamových trofejí navíc ovládl Turnaj mistrů a opět několikrát přepisoval historii bílého sportu.

10:40 – Antukové Masters v Madridu bude prvním podnikem okruhu ATP, na kterém Rafael Nadal zapíše 20 účastí. Poprvé se na tomto turnaji objevil už v roce 2003, když od organizítorů coby 16lteý teenager, dostal divokou kartu.

Nadal zde pětkrát triumfoval (2005, 2010, 2013, 2014 a 2017) a jen loni jedinkrát chyběl. V roce 2020 se turnaj nekonal kvůli covidu.

08:00 – Zatímco sestry Fruhvirtovy a Kateřina Siniaková v úterý odehrají na turnaji v Madridu první kolo, Sáru Bejlek ještě čeká finále kvalifikace proti 90. hráčce světového žebříčku Zhuoxuan Bai z Číny.

Hlavní soutěž má jistou zatím šest Češek. Kateřina Siniaková se v 1. kole utká s Argentinkou Nadiou Podoroskou, Brenda Fruhvirtová začne proti Nizozemce Arantxe Rusové a její sestra Linda narazí na Rumunku Irinu Beguovou. Nasazené Markéta Vondroušová, Linda Nosková a Barbora Krejčíková mají na úvod volný los.