Tennis Tracker: Deblové derby v Austrálii ovládl Macháč, Martincová opět neudržela vedení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Deblové derby v Austrálii ovládl Macháč, Martincová opět neudržela vedení

Tomáš Macháč zažívá po boku Zhizhena Zhanga povedenou deblovou premiéru na grandslamu.
Tomáš Macháč zažívá po boku Zhizhena Zhanga povedenou deblovou premiéru na grandslamu.Profimedia
Nový rok, nová sezona. Tenis se na Livesport Zprávách vrací do akce. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 23. ledna?

16:17 – Dvaadvacetiletý Ital Jannik Sinner jako teprve třetí tenista od roku 2000 mimo členů ikonické Big 3 (Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovič) postoupil do semifinále Australian Open bez ztráty setu. Povedlo se to už jen Andymu Murraymu (2010 a 2013) a Tomáši Berdychovi (2015).

16:02 – Šestadvacetiletý Rusa Andrej Rubljov je prvním mužem v open éře, který nedokázal vyhrát ani jeden z deseti zápasů ve čtvrtfinále grandslamů. Mezi ženami na tuto nešťastnou metu dosáhla jen Bulharka Manuela Malejevová.

15:20Jannik Sinner na Australian Open i přes drobné potíže s břišním svalem zdolal díky odvrácení všech osmi brejkbolů 6:4, 7:6, 6:3 letos osm zápasů neporaženého Andreje Rubljova, který na majorech prohrál i své 10. čtvrtfinále, a postupem do semifinále vyrovnal grandslamové maximum z loňského Wimbledonu. O své největší finále si dvaadvacetiletý Ital zahraje stejně jako na londýnské trávě s Novakem Djokovičem (h2h 2:4).

14:22Novak Djokovič podruhé v kariéře nastřílel v pěti zápasech po sobě minimálně 10 es. Poprvé se mu to povedlo rovněž na Australian Open, před třemi lety to dokázal mezi duely druhého kola a semifinále. 

14:13Novak Djokovič zaznamenal už 15. vítězství na grandslamech nad hráči TOP 20 po oslavě 36. narozenin a překonal dosud nejúspěšnějšího Rogera Federera.

14:07Novak Djokovič letos postoupil už pojedenácté kariéře do semifinále Australian Open, ale až nyní k tomu potřeboval víc jak 15 hodin strávených na kurtu. S pěti soupeři bojoval celkem 15 hodin a 9 minut, čímž o 17 minut překonal své maximum z roku 2021. Tehdy v Melbourne nakonec triumfoval.

14:00Aryna Sabalenková se svými výkony a výsledky dostává do elitní společnosti. Do semifinále šesti grandslamů v řadě postoupila jako teprve šestá tenistka před oslavou 26. narozenin po Chris Evertové, Steffi Grafové, Monice Selešové, Martině Hingisové a Sereně Williamsové.

13:54Aryna Sabalenková jako teprve druhá tenistka v Open éře vyhrála prvních osm čtvrtfinálových zápasů na grandslamových turnajích. Dosud to dokázala jen Chris Evertová, která uspěla 48krát.

13:35Tereza Martincová i v pátém zápase nové sezony vyhrála první set, ale už potřetí v řadě z kurtu odešla se sklopenou hlavou. V úvodním kole turnaje ITF W75 v portugalském Portu devětadvacetiletá Češka nestačila na Francouzku Elsu Jacquemotovou, které podlehla 6:4, 4:6, 1:6.

12:21Barbora Krejčíková na Australian Open své druhé grandslamové semifinále nevybojovala. Vítězka French Open 2021 v melbournské Rod Laver Areně nenašla zbraň na obhájkyni titulu Arynu Sabalenkovou, které podlehla hladce 2:6, 3:6 a prohrála šestý ze sedmi vzájemných duelů. Běloruska vyhrála i své osmé čtvrtfinále na majorech 2:0 na sety a může se chystat na odvetu za porážku v loňském finále US Open proti Coco Gauffové (h2h 2:4).

10:28Novak Djokovič ve sluncem rozpáleném Melbourne zdolal 7:6, 4:6, 6:2, 6:3 Američana Taylora Fritze, vyhrál i devátý vzájemný duel a pojedenácté v kariéře postoupil do semifinále Australian Open. Z této fáze turnaje to šestatřicetiletý Srb nakonec dotáhl pokaždé až k triumfu, letos si o finále zahraje s Jannikem Sinnerem, nebo Andrejem Rubljovem.

08:14 – Na Australian Open vyvrcholil první set úvodního čtvrtfinálového souboje světové jedničky Novaka Djokoviče s dvanáctým hráčem světa Taylorem Fritzem. Srbský favorit ho získal v tie-breaku, setboly si připravil tímto parádním prohozem.

06:20 – Světová čtyřka Coco Gauffová na Australian Open řešila první komplikace. Při premiéře v melbournském čtvrtfinále proti Martě Kosťukové utekla v první sadě ze stavu 1:5 i dvou setbolů a následně neudržela vedení 7:6 a 5:3 a poprvé ztratila set, nakonec ale o dva roky starší Ukrajinku zdolala až po více než třech hodinách boje 7:6, 6:7, 6:2 a vyhrála i 10. letošní zápas. V semifinále devatenáctiletá Američanka narazí na Barboru Krejčíkovou, nebo v repríze finále loňského US Open na obhájkyni titulu Arynu Sabalenkovou.

05:51Marta Kosťuková na Australian Open ve svém prvním grandslamovém čtvrtfinále vzdoruje světové čtyřce Coco Gauffové, jeden z fiftýnů získala i díky této fantastické obraně.  

04:44 – Tomáš Macháč na Australian Open pokračuje v povedené deblové premiéře na grandslamovém turnaji. Ve čtvrtfinále s Číňanem Zhizhen Zhangem smetli 6:3, 6:1 Adama Pavláska s Uruguaycem Arielem Beharem a postoupili mezi čtyři nejlepší páry turnaje. O finále si zahrají s druhým nasazeným australsko-indickým duem Matthew Ebden a Rohan Bopanna, nebo šestými nasazenými Argentinci Maximem Gonzálezem a Andresem Moltenim.