Tennis Tracker: Siniaková úspěšně zahájila spolupráci s Hunterovou, v deblu vyhrál i Macháč

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Siniaková úspěšně zahájila spolupráci s Hunterovou, v deblu vyhrál i Macháč

Kateřina Siniaková se Storm Hunterovou úspěšně zahájily první společnou sezonu
Kateřina Siniaková se Storm Hunterovou úspěšně zahájily první společnou sezonuAFP
Nový rok, nová sezona. Tenis se na Livesport Zprávách vrací do akce. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 16. ledna?

13:51 – Světová pětka Jessica Pegulaová v úvodním kole Australian Open zaznamenala první letošní výhru ve dvou setech. Americká čtvrtfinalistka posledních tří ročníků si těsně před půlnocí poradila 6:2, 6:4 s Kanaďankou Rebeccou Marinovou. Ve druhém kole se utká s Francouzkou Cindy Burelovou (h2h 0:0).

13:33Carlos Alcaraz se po loňské absenci vrátil na Australian Open a také podvanácté v kariéře zvládl vstup do grandslamového turnaje. V prvním utkání po dvou měsících dvacetiletý španělský mladík porazil sedmatřicetiletého francouzského veterána Richarda Gasqueta, který vydržel vzdorovat pouze v prvním setu, než ho druhý hráč světa přehrál 7:6, 6:1, 6:2.

12:24 – Šestadvacetiletý Němec Alexander Zverev osmý rok po sobě zvládl vstup do Australian Open. V prvním vystoupení od triumfu v United Cupu přišel s krajanem Dominikem Köpferem jednou o servis a musel otáčet nepříznivý vývoj, než zvítězil 4:6, 6:3, 7:6, 6:3. O překonání loňského výsledku si světová šestka zahraje se Slovákem Lukášem Kleinem (h2h 0:0).

11:38Thanasi Kokkinakis popáté v kariéře vyhrál pětisetový zápas. Na úvod domácího Australian Open udolal až po čtyřech a půl hodinách boje 7:6, 2:6, 6:7, 6:1, 7:6 (10:8) Rakušana Sebastiana Ofnera. O premiérový postup do třetího kola melbournského grandslamu a vyrovnání maxima na majorech z French Open 2015 a 2023 si sedmadvacetiletý Australan zahraje s Bulharem Grigorem Dimitrovem (h2h 0:0).

10:49Karolína Plíšková končí na třetím ze čtyř posledních grandslamů v prvním kole. Na Australian Open dvojnásobná grandslamová finalistka podlehla po nevyužití tří setbolů v řadě 6:7, 4:6 světové trojce a loňské finalistce Jeleně Rybakinové z Kazachstánu, s níž ani na čtvrtý pokus neuhrála set. Bývalá světová jednička bude v Melbourne chybět po 10 letech ve třetím kole, neobhájí loňské čtvrtfinále a v žebříčku se propadne až do osmé desítky.

10:22Jack Draper dnes na Australian Open odehrál svůj první pětisetový zápas a navíc hned vítězný. Dvaadvacetiletý Brit udolal Američana Marcose Girona i navzdory střevním potíží v průběhu utkání hraného ve velkém horku, krátce po proměnění mečbolu se na kurtu dokonce pozvracel. "Cítil jsem, že mám sevřenou hruď. Rozšířilo se to do zad a měl jsem pocit, že se nedokážu udržet vzpřímeně. Myslím, že to dělá ten stres," řekl Draper.

09:37Tomáš Macháč zvládl na Australian Open vstup do obou soutěží. Den po singlovém úspěchu slaví postup do druhého kola překvapivě i ve čtyřhře, ve které s Číňanem Zhizhen Zhangem porazili 6:4, 7:5 patnácté nasazené belgické duo Sander Gille a Joran Vliegen.

09:35 – Bývalá nejlepší deblistka světa Kateřina Siniaková se současnou deblovou královnou Storm Hunterovou úspěšně zahájily první společnou sezonu. Do Australian Open vstoupil třetí nasazený česko-australský pár výhrou 7:5, 7:5 nad kolumbijsko-kazašskou dvojicí Camila Osoriová a Julia Putincevová, přestože v prvním setu prohrával 2:5 a ve druhém 0:3, a po prvním vystoupení na grandslamu vylepšil společnou bilanci na 8:1. Siniaková po loňské sezoně přerušila dlouholetou spolupráci s Barborou Krejčíkovou.

09:23 – Ve světovém tenisu se začíná prosazovat další tenista z Číny. Osmnáctiletý Juncheng Shang, který se před rokem stal prvním Číňanem ve druhém kole Australian Open a letos ho napodobil Zhizhen Zhang, v Melbourne zopakoval loňský výsledek po pětisetové výhře 6:3, 1:6, 3:6, 6:4, 6:2 nad Američanem Mackenziem McDonaldem. Levoruký Juncheng Shang, jenž si na začátku sezony v Hongkongu zahrál své první čtvrtfinále i semifinále na okruhu ATP a proti Francesi Tiafoemu si připsal premiérový skalp hráče TOP 30, ve druhém kole vyzve Inda Sumita Nagala (h2h 0:0).

08:54 – Světová desítka Jelena Ostapenková tři dny po triumfu v Adelaide úspěšně vykročila za obhajobou čtvrtfinále na Australian Open. Přestože v prvním setu proti domácí Kimberly Birrellové neudržela vedení 5:2 a jedním prohraným servisem si zkomplikvoala cestu za postupem, zvítězila lotyšská tenistka 7:6, 6:1 a letošní bilanci vylepšila na 8:1.

08:41Sorana Cirsteaová třetí rok po sobě končí na Australian Open poté, co neudržela vedení 1:0 na sety. Letos nasazená rumunská tenistka podlehla 6:0, 5:7, 2:6 Číňance Yafan Wang, přestože v úvodu utkání získala devět gamů v řadě a vedla 6:0 a 3:0.

08:14 – Osmý hráč světa Holger Rune měl na úvod Australian Open nečkané potíže. Dvacetiletý dánský svěřenec Borise Beckera a Severina Luthiho vykročil za obhajobou osmifinále výhrou nad Japoncem Jošihitem Nišiokou, kterého zdolal až po třech a půl hodinách boje 6:2, 4:6, 7:6, 6:4. Ve druhém kole ho čeká Francouz Arthur Cazaux (h2h 0:0).

07:56Sumit Nagal slaví premiérové vítězství na Australian Open a teprve druhé na grandslamovém turnaji, na kterém jako první Ind po 35 letech vyřadil nasazeného soupeře. Sedmadvacetiletý kvalifikant, který před rokem figuroval mimo TOP 500 a byl téměř bez finančních prostředků, nečekaně snadno porazil 6:4, 6:2, 7:6 Kazacha Alexandera Bublika a zaznamenal svůj druhý skalp člena elitní světové třicítky.

07:45Jack Draper na druhý pokus vybojoval premiérovou výhru na Australian Open. Po loňském nezdaru proti Rafaelu Nadalovi letos britský mladík odstartoval v roli favorita proti Američanu Marcosi Gironovi, kterého porazil 6:4, 3:6, 4:6, 6:0, 6:2. Ve druhém kole čerstvý finalista z Adelaide narazí znovu po týdnu na dalšího Američana Tommyho Paula (h2h 2:0).

07:17 – 34letá Viktoria Azarenková vykročila za obhajobou semifinále na Australian Open výhrou 6:1, 4:6, 6:3 nad Italkou Camilou Giorgiovou, s níž si poradila potřetí po sobě. Ve druhém kole se běloruská šampionka z let 2012 a 2013 střetne s Dánkou Clarou Tausonovou (h2h 1:0).

06:59Emma Navarrová tři dny po premiérovém triumfu na turnaji WTA (Hobart) slaví vítěznou premiéru na Australian Open. 22letá Američanka porazila 6:1, 6:7, 7:5 Číňanku Xiyu Wang, vyhrála pošesté v řadě a letošní bilanci upravila na 9:1. O překonání grandslamového maxima z loňského Roland Garros si zahraje s Italkou Elisabettou Cocciarettovou (h2h 0:0).

06:05Grigor Dimitrov drží letošní neporazitelnost i po šestém vystoupení. Devět dní po triumfu v Brisbane a ukončení více než šestiletého čekání na titul v Melbourne porazil 4:6, 6:3, 7:6, 6:2 Maďara Mártona Fucsovicse a už potřinácté ze 14 startů zvládl vstup do Australian Open. Ve druhém kole bulharský semifinalista z roku 2017 čeká na vítěze duelu mezi Thanasim Kokkinakisem a Sebastianem Ofnerem.

05:39 – Iga Šwiateková se na Australian Open musí popasovat s těžkým losem hned od prvních kol. Po úvodní výhře nad bývalou šampionkou Sofií Keninovou ji ve druhém vystoupení čeká finalistka z roku 2022 Danielle Collinsová, s níž sice vede ve vzájemné bilanci 4:1, ale jedinou porážku utrpěla předloni právě v Melbourne v boji o finále. Collinsová odstartovala úvodní grandslam sezony výhrou 6:2, 3:6, 6:1 nad německou šampionkou z roku 2016 Angelique Kerberovou, jež odehrála první zápas na grandslamovém turnaji po mateřské pauze.

05:35Tallon Griekspoor podruhé v kariéře vyhrál zápas, v němž prohrával 0:2 na sety. Na úvod Australian Open nasazený Nizozemec udolal po takřka čtyřhodinovém boji 2:6, 3:6, 7:6, 6:4, 7:5 Rusa Romana Safiullina. Ve druhém kole narazí na přemožitele Jiřího Veselého Francouze Arthura Filse (h2h 0:1), s nímž prohrál pětisetovou bitvu na loňském US Open.

05:00 – Světová jedenáctka Casper Ruud ani ve čtvrtém letošním soutěžním utkání neztratil set. Na úvod Australian Open norský tenista potvrdil roli favorita proti Španělovi Albertu Ramosovi, kterého deklasoval 6:1, 6:3, 6:1 a vzájemnou bilanci snížil po třetí výhře v řadě na 3:4.

04:30 – S drobnými komplikacemi zahájila své působení na Australian Open Iga Šwiateková. Světová jednička a čtyřnásobná grandslamová vítězka v repríze finále French Open 2020 zdolala 7:6, 6:2 šampionku z roku 2020 Sofii Keninovou, když v prvním setu musela dvakrát dohánět manko brejku. Ve druhém kole Polka narazí na další bývalou vítězku Angelique Kerberovou, nebo Danielle Collinsovou.

04:15Jiří Veselý na Australian Open končí posedmé z devíti účastí hned v prvním kole. Letos třicetiletý český tenista startující díky chráněnému žebříčku podlehl 6:4, 5:7, 2:6, 3:6 francouzskému talentovi Arthuru Filsovi a prohrál i třetí letošní zápas.

03:50 – Světová třináctka a čerstvá finalistka z Adelaide Darja Kasatkinová vstoupila do Australian Open výhrou 6:2, 3:6, 6:2 nad Američankou Peyton Stearnsovou, s níž až ve třetím vzájemném duelu ztratila víc jak tři gamy. O vyrovnání melbournského maxima si 26letá Ruska zahraje s americkou semifinalistkou z roku 2013 Sloane Stephensovou (h2h 1:3).

03:30Jiří Lehečka tři dny po premiérovém triumfu na okruhu ATP bez potíží vykročil za obhajobou čtvrtfinále na Australian Open. Dvaadvacetiletý Čech v Melbourne začal hladkým vítězstvím 6:3, 6:2, 6:3 nad Španělem Bernabé Zapatou.

03:00 – Třicetiletá Sloane Stephensová poprvé po pěti letech a teprve podruhé od roku 2014 zvládla svůj úvodní zápas na Australian Open. Americká semifinalistka ročníku 2013 si poradila 6:3, 6:1 s domácí Oliviou Gadeckou.