Tennis Tracker: Rune v Mnichově vykročil za obhajobou, Rybakinová vydřela postup ve Stuttgartu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Rune v Mnichově vykročil za obhajobou, Rybakinová vydřela postup ve Stuttgartu
Obhájce titulu Rune uhájil svou neporazitelnost v Mnichově.
Obhájce titulu Rune uhájil svou neporazitelnost v Mnichově.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 18. dubna?

Hlavní události

19:28Stefanos Tsitsipas v Barceloně pokračuje v útoku na první triumf na akcích ATP 500 a také v letošní neporazitelnosti na antukových dvorcích. Čerstvý šampion Masters v Monte Carlu přehrál v osmifinále 7:5, 6:3 domácího antukového specialistu Roberta Carballése a zvládl i svůj osmý letošní zápas na nejpomalejším povrchu. Ve čtvrtfinále trojnásobný finalista nastoupí proti Facundovi Díazovi Acostovi (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu

Stefanos Tsitsipas vyhrál 8. zápas v řadě
Livesport

17:10 – Šampion posledních dvou ročníků Holger Rune začal v Mnichově vítězstvím 6:4, 6:2 nad Danielem Galánem a uhájil svou neporazitelnost v německé metropoli. Jeho čtvrtfinálovým protivníkem bude Yannick Hanfmann, či Marc-Andrea Hüsler.

Sestřih zápasu Thompson – Ruud

Casper Ruud si v osmifinále na pětistovce v Barceloně poradil 6:1, 6:4 s Jordanem Thompsonem, Australanovi oplatil nedávnou porážku z finále v Los Cabos a dál pokračuje v útoku na svůj první triumf na akcích větších než ATP 250. Ve čtvrtfinále se šestý hráč světa a finalista posledních dvou ročníků French Open potká s Matteem Arnaldim (H2H 0:1). Více informací najdete v článku.

Ruud pokračuje v Barceloně bez ztráty setu.
Livesport

15:11Jelena Rybakinová uzavřela oba předchozí starty na pětistovce ve Stuttgartu ve druhém kole, ale třetím rokem po sobě konec ve stejné fázi nepřipustila. Světová čtyřka zdolala 7:6, 1:6, 6:4 kolegyni z TOP 20 žebříčku Veroniku Kuděrmetovovou, úspěšně vstoupila do antukového jara a ve čtvrtfinále se střetne s Jasmine Paoliniovou, či Ons Jabeurovou.

Další zprávy

23:44 – Světová sedmička Qinwen Zheng končí na klání WTA 500 ve Stuttgartu ve druhém kole. Dvacetiletá Číňanka podlehla po 2 hodinách a 41 minutách boje 2:6, 6:4, 5:7 Martě Kosťukové, přestože měla ve třetím setu za stavu 5:4 pět mečbolů při svém podání, a po loňském triumfu v Palermu přišla o šňůru šesti antukových výher. Ukrajinka ve čtvrtfinále vyzve v odvetě za vyřazení z Australian Open třetí hráčku světa Coco Gauffovou (H2H 0:2).

21:54 – Třetí nasazená Anhelina Kalininová na antukovém podniku WTA 250 v Rouenu přehrála 6:2, 6:3 Italku Martinu Trevisanovou, s níž neztratila set ani ve třetím vzájemném duelu, a zkompletovala osmičku čtvrtfinalistek. O postup do semifinále se ukrajinská tenistka utká s talentovanou Ruskou Mirrou Andrejevovou (H2H 0:0).

20:43Linda Nosková na antukové pětistovce ve Stuttgartu i na sedmém letošním turnaji vyhrála úvodní zápas, druhou výhru ale už potřetí v řadě přidat nedokázala. V boji o čtvrtfinále devatenáctiletá Češka podlehla 0:6, 5:7 Britce Emmě Raducanuové a přišla o možnost se letos už počtvrté utkat se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou.

20:11 – Druhá nasazená Francouzka Caroline Garciaová na domácím antukovovém turnaji WTA 250 v Rouenu deklasovala 6:1, 6:0 Slovenku Karolínu Annu Schmiedlovou a postoupila do čtvrtfinále. O teprve druhé semifinále za posledních 13 měsíců se 23. hráčka světa utká s Rumunkou Gabrielou Ruseovou (H2H 1:0).

19:55Alex de Minaur si v úvodním zápase v Barceloně připsal skalp antukového krále Rafaela Nadala, ale navázat na něj nedokázal. Čtvrtý nasazený překvapivě skončil v osmifinále po porážce 5:7, 2:6 s trápícím se Arthurem Filsem. Francouzský teenager, jenž na posledních třech akcích nevyhrál více než jeden duel, se o semifinále utká s Dušanem Lajovičem (H2H 1:1).

19:47Botic van de Zandschulp byl loni v Mnichově několikrát jediný míček od prvního triumfu na turnajích ATP. Náskok i mečboly však zahodil a po porážce s Holgerem Runem se začal ohromně trápit. Letos na německé akci dohrál už ve druhém kole po prohře 6:7, 4:6 s Janem-Lennardem Struffem a vypadne z TOP 100 žebříčku. Domácí zástupce ve čtvrtfinále vyzve Félixe Augera-Aliassimeho (H2H 1:2).

19:09Iga Šwiateková zvládla i svůj devátý zápas na tradičně silně obsazené pětistovce ve Stuttgartu. Vítězka posledních dvou ročníků zahájila své letošní působení v Porsche Areně hladkou výhrou 6:3, 6:4 nad Elise Mertensovou. Ve čtvrtfinále čeká světovou jedničku souboj s Lindou Noskovou, nebo Emmou Raducanuovou.

17:17 Ons Jabeurová přerušila ve Stuttgartu sérii pěti porážek, ovšem další výhru nepřidala a loňskou semifinálovou účast neobhájí. Světová devítka podlehla ve druhém kole 6:7, 4:6 Jasmine Paoliniové a zhoršila si letošní bilanci na 3:7. Italka, která nedávno triumfovala na tisícovce v Dubaji a ve Stuttgartu debutuje, ve čtvrtfinále vyzve Jelenu Rybakinovou (H2H 1:1).

17:02Anastasia Pavljučenkovová se na nové antukové akci WTA 250 v Rouenu řadila mezi největší favoritky na titul. Nasazená jednička však skončila už ve druhém kole po překvapivé porážce 3:6, 6:1, 3:6 s Arantxou Rusovou, jejíž další soupeřkou bude Magda Linetteová (H2H 1:0).

15:44Joao Fonseca v únoru na domácí pětistovce v Rio de Janeiru zazářil postupem do čtvrtfinále a rozhodl se upřednostnit profesionální kariéru před studiem na univerzitě. Další čtvrtfinálovou účast na nejvyšší tour zaznamenal v Bukurešti po výhře 7:6, 6:2 nad zkušeným Radu Albotem. O první semifinále na této úrovni zabojuje proti Alejandrovi Tabilovi (H2H 0:0).

15:24Markéta Vondroušová nepovolila po Donně Vekičové set ani Anastasii Potapovové a po vítězství 7:6, 6:1 poprvé postoupila na tradičně silně obsazené antukové pětistovce ve Stuttgartu do čtvrtfinále. Úřadující wimbledonská šampionka se v něm utká s finalistkou posledních tří ročníků Arynou Sabalenkovou (H2H 2:4). Více informací najdete v článku.

14:29Taylor Fritz úspěšně zahájil své působení v deštivém Mnichově. Loňský semifinalista a nasazená trojka letošního ročníku si v úvodním zápase poradil 6:3, 6:1 s Alejandrem Morem ze Španělska a ve čtvrtfinále vyzve Jacka Drapera (H2H 0:1).

13:58Barbora Krejčíková hraje ve Stuttgartu svůj první turnaj po delší zdravotní pauze. Zatímco v singlu se rozloučila hned po prvním zápase, v deblové soutěži se probojovala do semifinále. S domácí Laurou Siegemundovou ve čtvrtfinále porazily 6:1, 6:3 ruské duo Ljudmila Samsonovová, Diana Šnajderová.

12:35Cameron Norrie přehrál v osmifinále v Barceloně 6:4, 6:3 Roberta Bautistu, s domácím veteránem vyhrál i třetí vzájemný souboj a potřetí za poslední čtyři roky postoupil v tomto dějišti mezi nejlepší osmičku. O vyrovnání svého letošního maxima se utká s Tomásem Martínem Etcheverrym, nebo Brandonem Nakashimou.

10:30 – Na turnajích okruhů ATP a WTA přichází čas osmifinále. Souběžně se hraje na pěti místech, mužská klání v Barceloně, Mnichově a Bukurešti, ženská ve Stuttgartu a Rouen. Mezi nejzajímavější duely čtvrtečního dne se v Barceloně řadí souboj Stefanose Tsitsipase s domácím Robertem Carballésem, který už stihl vyřadit 10. nasazeného Lorenza Musettiho.

V Mnichově se střetnou Holger Rune a Daniel Galán, v Bukurešti dojde na argentinské derby mezi Franciscem Cerúndolem a Federicem Coríou. Hitem programu ve Stuttgartu bude zápas mezi Lindou Noskovou a Emmou Raducanuovou.

01:16 – Aryna Sabalenková padla v posledních třech ročnících a zároveň při všech předchozích startech ve Stuttgartu až ve finále a o titul si stále může na tradičně silně obsazené antukové pětistovce zahrát i letos. Světová dvojka měla v úvodním zápase štěstí, v první sadě odvrátila dva setboly a v rozhodujícím dějství zlikvidovala manko brejku.

Dobrá kamarádka Paula Badosaová, která se od začátku loňského roku neustále trápí se zdravotními problémy, jí poté za stavu 6:7, 6:4, 3:3 ze svého pohledu kvůli zranění vzdala. Světová dvojka Sabalenková se ve čtvrtfinále utká s Markétou Vondroušovou, či Anastasií Potapovovou.