Vsetín konečně zase vítězí, Zlín rozdrtil Šumperk, na dno Chance ligy spadly Pardubice B

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vsetín konečně zase vítězí, Zlín rozdrtil Šumperk, na dno Chance ligy spadly Pardubice B
Vsetín už zase v Chance lize vítězí. (archivní foto)
Vsetín už zase v Chance lize vítězí. (archivní foto)Profimedia
Hokejisté Vsetína po odvolání kouče Romana Stantiena (58) pod vedením dočasné trenérské dvojice Jiří Weintritt a Radim Kucharczyk porazili v 15. kole Chance ligy vedoucí Porubu 2:1. Druhá Třebíč se díky domácímu vítězství nad Přerovem 3:0 přiblížila Ostravanům na rozdíl bodu. Zlín po sérii tří porážek vyhrál doma nad Šumperkem vysoko 7:1.

Jihlava porazila v Jindřichově Hradci Frýdek-Místek 4:1 a připsala si pátou výhru z posledních šesti zápasů. Ve svém prvním utkání v sezoně a celkově druhém v kariéře v soutěži k tomu přispěl třemi body za dvě branky a jednu přihrávku osmnáctiletý útočník Jonáš Jungwirth. Ještě lepší bilanci 2+2 měl Otakar Šik.

Utkání Jihlava - Frýdek-Místek

Na dno spadly Pardubice B, které podlehly v Litoměřicích 0:5. Gól a dvě asistence zaznamenal Lukáš Válek a dvakrát skóroval Jaroslav Kracík. Brankář Tomáš Král udržel první nulu v ročníku.

Utkání Litoměřice - Pardubice B

Třebíč vybojovala čtvrtou výhru z uplynulých pěti duelů. Přerov poprvé v sezoně vyšel naprázdno a celkově to byla ve 13. utkání pro Zubry šestá prohra. V čase 24:04 otevřel skóre obránce Antonín Bořuta, za čtyři minuty využil přesilovou hru Martin Dočekal a v závěrečné části ještě skóroval bek Lukáš Forman. Gólman Pavel Jekel udržel poprvé v ročníku čisté konto.

Utkání Třebíč - Přerov

Vsetín dosáhl teprve na druhou výhru z posledních devíti utkání. Poruba neuspěla po šesti vítězstvích, během kterých neztratila ani bod. Ve 4. minutě Valachy dostal do vedení Luboš Rob, ve druhé třetině sice odpověděl Roman Pšurný, ale v čase 51:15 rozhodl Fin Riku Sihvonen.

Utkání Vsetín - Poruba

Zlín, který sestoupil po 42 letech z extraligy, si polepšil po nepodařeném úvodu sezony a dalším výpadku na sedm výher v 15. duelu. Po dvou gólech Beranů vstřelili Jiří Ondráček, Antonín Honejsek a Petr Mrázek, tři asistence zaznamenal Francouz Valentin Claireaux.

Utkání Zlín - Šumperk

Ve druhém utkání za Prostějov na střídavý start z extraligového Kladna vychytal poprvé čisté konto Adam Brízgala a pomohl k výhře nad Kolínem 2:0.

Utkání Prostějov - Kolín

Slavia v sobotu doma díky výhře nad Třebíčí v druhém vystoupení pod novým trenérem Danielem Tvrzníkem ukončila sérii čtyř porážek a navázala na to v Sokolově, kde prohrávala 0:2, ale nakonec zvítězila 3:2 v prodloužení. Posunula se tak z posledního na 12. místo. V čase 64:18 rozhodl svým druhým gólem v utkání Tomáš Knotek.

Utkání Sokolov - Slavia

Tabulka Chance ligy