Vsetín otočil utkání s Kolínem. Třebíč nestačila na Prostějov a prohrála potřetí v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vsetín otočil utkání s Kolínem. Třebíč nestačila na Prostějov a prohrála potřetí v řadě
Radost hokejistů Vsetína.
Radost hokejistů Vsetína.
Profimedia
Hokejisté druhého Vsetína zvládli ve 26. kole Chance ligy otočit nepříznivý vývoj utkání s Kolínem a výsledkem 5:3 připsali čtvrtou výhru v řadě. Nadále se nedaří čtvrté Třebíči, která prohrála potřetí, tentokrát 0:2 se sousedem v tabulce z Prostějova. Utkání Sokolova s Přerovem musely rozhodnout nájezdy, po kterých se ze dvou bodů radovali Západočeši. Litoměřice si v prodloužení poradily 2:1 s Frýdkem-Místkem, výhrou v nastavení skončil také pro Šumperk duel s Pardubicemi B.

Jihlava – Slavia Praha 5:2

Jihlava ukončila sérii pěti porážek ve svém azylu v Pelhřimově, předposlední Slavii zdolala 3:2. V roli domácího týmu vyhrál vítěz minulého ročníku první ligy ve 13. utkání teprve popáté a v Pelhřimově podruhé. Tři vítězství si připsala v Jindřichově Hradci, kde se představila čtyřikrát.

V čase 23:17 se sice ujali vedení Pražané díky Michalu Simonovi, ale mezi 26. a 30. minutou otočili stav Radek Pořízek a Jiří Fronk, který využil přesilovou hru. Slavia 47 sekund před koncem druhé třetiny vyrovnala díky Jaroslavu Brožovi, ale po 148 sekundách závěrečné části rozhodl svým druhým gólem Pořízek. Ve 49. minutě přidal v početní výhodě pojistku Vítězslav Brož a 50 sekund před koncem při power play do prázdné branky dovršil výsledek Tomáš Harkabus.

Přehled zápasu Jihlava – Slavia Praha

Litoměřice – Frýdek-Místek 2:1pp

Litoměřice si připsaly šestou výhru z posledních sedmi zápasů. V souboji s Frýdkem-Místkem, který utrpěl teprve druhou porážku z uplynulých osmi duelů, otevřel skóre v 8. minutě domácí Filip Kuťák. V 58. minutě vynutil prodloužení Jakub Teper, ale v nastavení rozhodl po 86 sekundách bek Jakub Šedivý.

Přehled zápasu Litoměřice – Frýdek-Místek

Prostějov – Třebíč 2:0

Třebíč potřetí za sebou nebodovala, Prostějov natáhl svou bodovou šňůru na čtyři utkání a potřetí z toho vyhrál. Jestřáby dostal do vedení v čase 12:35 David Ostřížek a ve 46. minutě dovršil výhru Filip Jansa. Gólman Jaroslav Pavelka udržel podruhé v ročníku čisté konto.

Přehled zápasu Prostějov – Třebíč

Sokolov – Přerov 2:1psn

Sokolov zdolal doma Přerov 2:1 po samostatných nájezdech. Baník vedl od konce první třetiny po gólu zadáka Martina Weinholda, ale v 52. minutě odpověděl Jakub Svoboda. V nájezdech se prosadili za domácí Petr Hauser a Jaromír Kverka a za hosty jen David Březina.

Přehled zápasu Sokolov – Přerov

Šumperk – Pardubice B 4:3pp

Posedmé za sebou bodoval Šumperk a počtvrté z toho vyhrál. Doma porazil poslední Pardubice B 4:3 v prodloužení. V čase 61:33 rozhodl v přesilové hře Lukáš Žálčík, který si 18. brankou v sezoně upevnil pozici nejlepšího střelce soutěže.

Přehled zápasu Šumperk – Pardubice B

Vsetín – Kolín 5:3

Vsetín natáhl svou vítěznou sérii na čtyři zápasy, přestože prohrával 0:2 a 1:3. V první třetině získal Kolín dvoubrankový náskok díky přesilovkové trefě Matěje Moronga a gólu Kryštofa Ouřady. V polovině utkání snížil Jan Berger, Kolínu vrátil v 37. minutě dvoubrankový náskok Štěpán Matějček.

Obrat zahájil sedm sekund před koncem druhé části obránce Ondřej Smetana. V 54. minutě vyrovnal v početní výhodě Pavel Klhůfek a v čase 58:13 rozhodl svým druhým gólem v utkání Smetana. Při power play pečetil výsledek do prázdné branky 34 sekund před koncem Luboš Rob.

Přehled zápasu Vsetín – Kolín