Lídr Chance ligy z Poruby ztratil bod se Šumperkem, Vsetín vyhrál na Slavii a je čtvrtý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lídr Chance ligy z Poruby ztratil bod se Šumperkem, Vsetín vyhrál na Slavii a je čtvrtý
Lídr Chance ligy z Poruby ztratil bod se Šumperkem, Vsetín vyhrál na Slavii a je čtvrtý
Lídr Chance ligy z Poruby ztratil bod se Šumperkem, Vsetín vyhrál na Slavii a je čtvrtý
web hcporuba.cz
Hokejisté Poruby zdolali ve 25. kole Chance ligy Šumperk 4:3 v prodloužení a zvýšili svůj náskok v čele tabulky před druhou Třebíčí na čtyři body. Navíc mají dva zápasy k dobru. Horácká Slavia doma podlehla Litoměřicím 2:4. Zlín prohrál ve Frýdku-Místku 1:2, po sestupu z extraligy se mu nadále nedaří a propadl se na 9. místo.

Poruba - Šumperk 4:3 v prodloužení

Poruba, která v sobotu podlehla na vlastním ledě Frýdku-Místku 3:4 v prodloužení, vyhrála desátý z dvanácti domácích duelů. Na první branku se čekalo až do 25. minuty, kdy dostal Ostravany do vedení Vojtěch Střondala. Za 112 sekund sice vyrovnal Lukáš Žálčík, ale ve 34. minutě během 46 vteřin posunuli domácí Jiří Kafariát s Romanem Pšurným do náskoku 3:1.

Za 29 sekund odpověděl Vojtěch Šuhaj a v 38. minutě v přesilovce pěti proti třem vyrovnal svým druhým gólem v utkání Žalčík. Ve třetí třetině stejně jako v úvodní branka nepadla a v čase 61:51 rozhodl ve vlastním oslabení Dominik Hrníčko.

Přehled zápasu Poruba - Šumperk

Třebíč - Litoměřice 2:4

Třebíč ve 13. domácím duelu v sezoně vůbec poprvé prohrála. Litoměřice vedly od 7. minuty po brance Filipa Kuťáka, ale v polovině úvodní části vyrovnal obránce Lukáš Forman a ve 30. minutě otočil stav v přesilové hře Matěj Psota. V čase 49:25 ale zahájil obrat ve prospěch Stadionu Petr Ton a za 70 sekund jej dokonal obránce Jan Holý. Výsledek ještě pojistil Jaroslav Kracík.

Přehled zápasu Třebíč - Litoměřice

Frýdek-Místek - Zlín 2:1

Frýdek-Místek se ujal vedení nad Zlínem po 119 sekundách druhé třetiny díky Štěpánu Macháčkovi. Ve 45. minutě odpověděl ve vlastním oslabení Darek Hejcman, ale v čase 55:59 rozhodl polský útočník Alan Lyszczarczyk.

Přehled zápasu Frýdek-Místek - Zlín

Slavia - Vsetín 4:5

Slavia podlehla doma Vsetínu 4:5 a připsal si pátou prohru z posledních šesti zápasů. Obrat Valachů ze stavu 2:4 dovršil v 51. minutě Pavel Klhůfek. Dva góly vítězů dal bek Jiří Říha a tři asistence nasbíral útočník Luboš Rob. Za Pražany dvakrát skóroval zadák Vladimír Roth.

Přehled zápasu Slavia - Vsetín

Pardubice B - Jihlava 2:4

Po sérii tří porážek bez jediného bodového zisku zabrala Jihlava, která vyhrála v Chrudimi nad Pardubicemi B 4:2. Po 49 sekundách vedla Dukla díky brance Otakara Šika a ve 34. minutě v přesilové hře skóroval za hosty Vítězslav Brož. Dynamo sice díky gólům beka Jana Zdráhala a Ondřeje Matýse ve třetí třetině vyrovnalo, ale v 51. minutě vrátil Dukle náskok Tomáš Harkabus a v přesilovce pečetil výhru Josef Skořepa.

Přehled zápasu Pardubice B - Jihlava

Kolín - Sokolov 4:0

Potřetí za sebou uspěl doma Kolín, který porazil Sokolov 4:0. Pro Kozly to byla celkově teprve třetí výhra z posledních devíti utkání. Dvěma góly k tomu pomohl Jan Veselý a třemi asistencemi Zdeněk Král. Brankář Jakub Soukup udržel poprvé v sezoně čisté konto.

Přehled zápasu Kolín - Sokolov

Přerov - Prostějov 0:3 

Prostějov vyhrál v derby na ledě Přerova 3:0 a oslavil teprve druhou výhru z uplynulých pěti utkání. Dva góly vstřelil David Ostřížek a tři přihrávky zaznamenal obránce Tomáš Valenta. Gólman Jaroslav Pavelka si připsal první čisté konto v ročníku.

Přehled zápasu Přerov - Prostějov