Odermatt znovu nejlepší, zvítězil i ve třetím obřím slalomu této sezony

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Odermatt znovu nejlepší, zvítězil i ve třetím obřím slalomu této sezony

Marco Odermatt zářil i v Alta Badii.
Marco Odermatt zářil i v Alta Badii.Profimedia
Švýcarský lyžař Marco Odermatt (26) zvítězil i ve třetím obřím slalomu této sezony Světového poháru. V Alta Badii dnes porazil druhého Marca Schwarze (28) o více než sekundu a navázal na svůj nedělní triumf v tomto italském středisku. Před tím vyhrál ve Val d'Isére. Jediný český reprezentant na startu Jan Skořepa (27) nedokončil první kolo.

Obhájce triumfu v celkovém hodnocení SP Odermatt nenechal nikoho na pochybách, že v obřím slalomu aktuálně jen těžko hledá soupeře. Po prvním kole měl před průběžně druhým Filipem Zubčičem z Chorvatska náskok 87 setin sekundy a ve druhém kole předvedl na rozbité trati druhou nejlepší jízdu ze všech, což mu zajistilo náskok 1,05 sekundy před Rakušanem Schwarzem. Díky tomu si upevnil vedoucí pozici v průběžném pořadí seriálu.

"Dva úžasné dny. Je tak krásné přijet tady do cíle s dalším vítězstvím, za posledního denního slunce v Dolomitech," rozplýval se olympijský vítěz a úřadující mistr světa Odermatt.

Schwarz se posunul ze třetí příčky po prvním kole o jedno místo vzhůru poté, co Zubčič na rozdíl od neděle ve druhém kole nezářil a propadl se na čtvrtou příčku. Třetí skončil stejně jako v neděli Slovinec Žan Kranjec, jenž na Odermatta ztratil 1,22 sekundy.

Druhý závod ve Světovém poháru absolvoval sedmadvacetiletý Skořepa. Dnes dopadl v italském středisku ještě hůř než při nedělním debutu ve Světovém poháru, kdy s více než desetisekundovou ztrátou obsadil 57. příčku. Tentokrát jeho účinkování trvalo zhruba půlminutu. Po prvním mezičase, kde už měl velkou ztrátu, se nevešel do jedné z branek.

Mužský Světový pohár ve sjezdovém lyžování bude pokračovat v pátek 22. prosince večerním slalomem v Madonně di Campiglio.