Životní výsledek. Voborníková dojela ve stíhačce na MS sedmá, zlato slaví Simonová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Životní výsledek. Voborníková dojela ve stíhačce na MS sedmá, zlato slaví Simonová

Tereza Voborníková dojela ve stíhačce na MS sedmá.
Tereza Voborníková dojela ve stíhačce na MS sedmá.Český biatlon / Petr Slavík
Česká biatlonistka Tereza Voborníková (22) si ve stíhacím závodě na mistrovství světa polepšila o jedenáct příček na životní sedmé místo. Pomohla si k tomu především čistou střelbou vestoje. Markéta Davidová (26) se po pěti trestných kolech propadla na 16. místo. Vyhrála Francouzka Julia Simonová (26), pro kterou je to první medaile na vrcholné světové akci.

O dvě příčky si Voborníková polepšila už před startem, protože pátá a šestnáctá žena sprintu Italka Lisa Vittozziová a Švédka Elvira Öbergová kvůli nemoci nenastoupily. Pak udělala po jedné chybě na každé položce vleže a pohybovala se na hraně druhé a třetí desítky, jenže střelbu vestoje v mlhavém Oberhofu zvládla výborně a vyrazila ve skupině bojující o páté místo. Nakonec z toho byla sedmá příčka a loňská juniorská mistryně světa se ve 22 letech radovala z umístění v první desítce i na seniorském světovém šampionátu.

"To, že mi těsně uteklo rozšířené pódium, mě v tuto chvíli nemrzí. Pro mě je i sedmé místo krásné. Nedokázala bych si představit, že jsem toho zvláště na mistrovství světa schopná dosáhnout. Je to super výsledek a jsem za něj moc ráda," řekla českým novinářům Voborníková

Davidová doplatila na to, že tentokrát neměla ani jednu čistou položku a nenavázala na šesté místo ze sprintu. "Pět chyb je zbytečně moc. To asi rozhodovalo," uvedla Davidová. "V ležce jsem toho moc neviděla a jsem ráda, že spadlo alespoň něco. Vždy když jsem odjížděla z položky, musela jsem se ještě jednou kouknout, co zůstalo a co ne. Jednu položku jsem střílela i na střídačku, protože jsem ty terce neviděla a přišel mi zrovna pod ruku jiný, než byl v pořadí. Bohužel tohle šero mi nesedlo," doplnila.

Lucie Charvátová chybovala šestkrát, přesto si polepšila z 59. místa na 41. příčku.

Vedoucí žena Světového poháru Simonová útočila z desáté příčky po sprintu. Střílela výborně a na závěrečnou položku přijela těsně za vítězkou sprintu Denise Herrmannovou-Wickovou. Francouzská biatlonistka minula jeden terč, ale její německá soupeřka musela na dvě trestná kola, takže bylo rozhodnuto. V cíli je nakonec dělilo 27 sekund.

Na třetí příčku se vyšvihla Norka Marte Olsbuová-Röiselandová, pro niž je to už pátá individuální medaile na mistrovství světa. Pro královnu mistrovství světa 2020 je dnešní cenný kov odměnou za těžký návrat po zdravotních problémech, které ji připravily o první část této sezony Světového poháru. Do závodů naskočila až v tomto kalendářním roce v Pokljuce.

Stíhací závod žen na MS v biatlonu