Zklamaný kapitán Smoleňák: Zápas nerozhodlo video, prohráli jsme si ho sami

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zklamaný kapitán Smoleňák: Zápas nerozhodlo video, prohráli jsme si ho sami
Zklamaný kapitán Smoleňák: Zápas nerozhodlo video, prohráli jsme si ho sami
Zklamaný kapitán Smoleňák: Zápas nerozhodlo video, prohráli jsme si ho samiProfimedia
Radek Smoleňák (35) prožil ve 21. kole extraligy v dresu Hradce Králové utkání plné zvratů a jeho tým nakonec s Třincem prohrál 1:4. Videorozhodčí nejprve za stavu 2:0 pro domácí odvolal trefu hostů kvůli útočníkově postavení v brankovišti, v dalším průběhu následně potvrdil na obě strany góly, které padly do posunuté branky. Právě z takové situace vstřelil královehradecký kapitán čestný úspěch svého celku.

"Bylo to těsné. Stál jsem na brankovišti, snažil jsem se skrýnovat (clonit). Prý jsem tam byl patama," komentoval Smoleňák odvolaný gól. "Je to pravidlo, které se obhájí na obě strany. Nemyslím si, že to bylo úplně jasné, ale rozhodčí rozhodli, nemůžeme nic říkat."

Detail zápasu Třinec – Hradec Králové 4:1

I ve druhém případě šel videorozbor proti hostům. Gólman Jan Růžička ještě předtím, než puk po střele Daniela Voženílka přešel čáru, posunul při zákroku branku. Podle pravidel taková trefa platí, když bránící hráč, byť neúmyslně, zmaří gólovou příležitost a puk šel do míst, kde běžně stojí branka.

"Abych se přiznal, těmto pravidlům moc nerozumím. Jak to brankoviště, tak můj gól do posunuté brány... To si rozhodčí obhájí na obě strany, je to loterie. Nemyslím si, že je jasně dané, co je gól, co není gól. Co je brankoviště, co není brankoviště. Je to na rozhodčích, jak to posoudí. A vždycky si to obhájí, taková jsou pravidla. Nemůžeme nadávat," konstatoval.

Aktuální tabulka extraligy

Na druhou stranu Smoleňáka, který snížil na 1:3 do posunuté branky, nepřekvapilo, že branky platily. "Takový gól jsme dostali nedávno a taky jsme si mysleli, že už to je dvě vteřiny po. Jak jsem říkal, tohle je takové polopravidlo a člověk neví, na čem je. Za můj gól jsme rádi, na chvilku nás vrátil do hry, ale furt to bylo hrozně málo."

Na nepřízeň osudu se ale nevymlouval. "Zápas nerozhodlo video, ale to, že jsme nehráli dobře," podotkl Smoleňák. Hradec už po 94 sekundách prohrával 0:2. "Prohráli jsme si to sami, protože jsme byli jen pasažéři. První střídání špatné, druhé špatné a už se to namotávalo. Když Třinec posadíte na koně, tak to vypadá, jak vypadá. Bylo tam hrozně málo věcí na to, abychom porazili tým, jakým je Třinec," prohlásil.