Obří slalom v Tremblantu ovládla Italka Brignoneová, slaví první triumf v sezoně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Obří slalom v Tremblantu ovládla Italka Brignoneová, slaví první triumf v sezoně

Federica Brignoneová si pro 22. vítězství v kariéře dojela s náskokem dvou desetin před Petrou Vlhovou.
Federica Brignoneová si pro 22. vítězství v kariéře dojela s náskokem dvou desetin před Petrou Vlhovou.Profimedia
Italka Federica Brignoneová vyhrála obří slalom v kanadském Tremblantu, trojnásobná olympijská medailistka si připsala si první vítězství v nové sezoně Světového poháru. Za triumfem vykročila v prvním kole, v němž se nejlépe vyrovnala se špatnou viditelností zejména v horní části trati. Vedení poté uhájila i ve druhém kole, ve kterém zajela třetí nejrychlejší čas.

Pro celkově 22. vítězství v kariéře si dojela s náskokem dvou desetin před Petrou Vlhovou ze Slovenska. Úřadující šampionka Světového poháru Američanka Mikaela Shiffrinová na třetí příčce zaostala o 29 setin a vede celkové pořadí o 64 bodů před Vlhovou.

Čtvrtá skončila loňská olympijská vítězka Švédka Sara Hectorová a až páté místo obsadila obhájkyně malého glóbu a vítězka obou obřích slalomů v dosavadním průběhu sezony Lara Gutová-Behramiová. Švýcarská lyžařka na Brignoneovou ztratila 59 setin.

Jediná česká reprezentantka na startu Adriana Jelínková skončila i při pátém startu v sezoně v prvním kole. Osmadvacetiletá lyžařka obsadila 31. místo a od postupové třicítky ji dělily pouhé čtyři setiny.

V Tremblantu v Québecu, kde se jede Světový pohár podruhé v historii 40 let po debutu v roce 1983, je na programu druhý obří slalom v neděli.

Výsledky obřího slalomu žen v Tremblantu