Ancelotti povede brazilskou reprezentaci, začít má v roce 2024 na Copa América

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti povede brazilskou reprezentaci, začít má v roce 2024 na Copa América

Carlo Ancelotti bude od příští sezony novým trenérem Brazílie.
Carlo Ancelotti bude od příští sezony novým trenérem Brazílie.Real Madrid
Podle italského novináře Fabrizia Romana, který se ve fotbalovém světě specializuje na přestupy, je hotovo. Italský trenér Carlo Ancelotti (64) se rozhodl respektovat a dodržet současný kontrakt v Realu Madrid, po jeho vypršení však zamíří k reprezentaci Brazílie. Mise veleúspěšného elegána začne v roce 2024 na Copa América, trvdí Romano s odkazem na prezidenta CBF Ednalda (69).

Dosavadním koučem Brazílie bude Fernando Diniz, který podepsal se svazem smlouvu  na jeden rok. Zároveň s reprezentací dál povede i Fluminense v brazilské lize. S národním týmem vstoupí do kvalifikace o mistrovství světa v roce 2026, kterou Brazilci zahájí 7. září domácím zápasem proti Bolívii.

"O tomhle sní všichni. Pracovat pro národní mužstvo je čest a velká hrdost. Je to výzva, zvlášť způsob, jak se to stalo. Jsem přesvědčený, že máme všechno, abychom se posunuli dál a tým fungoval," uvedl ve videu devětačtyřicetiletý kouč.

Dinize si podle brazilských médií přáli na lavičce hráči. "Vyznává podobnou taktiku jako trenér, který přijde před Copou América, Ancelotti," řekl televizní stanici Globo Rodrigues. Italský kouč už dříve brazilskému svazu vzkázal, že si zájmu velmi cení. Zda angažmá přijme, zatím neuvedl.

Brazílie byla bez trenéra od prosincového mistrovství světa v Kataru, na kterém vypadla ve čtvrtfinále. Po turnaji skončil u týmu Tite. V jarních přípravných zápasech s africkými soupeři vedl mužstvo kouč reprezentace do 20 let Ramon Menezes. Pod jeho vedením Brazilci podlehli Maroku a Senegalu, porazili jen Guineu.