Arsenal už má jistý postup do play off Evropské ligy, PSV doma gólem Xhaky porazil 1:0

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal už má jistý postup do play off Evropské ligy, PSV doma gólem Xhaky porazil 1:0

Arsenal už má jistý postup do play off Evropské ligy, PSV doma gólem Xhaky porazil 1:0
Arsenal už má jistý postup do play off Evropské ligy, PSV doma gólem Xhaky porazil 1:0AFP
Arsenal si v dohrávce 2. kola skupiny A Evropské ligy připsal čtvrtou výhru ze čtyř zápasů, když na svém hřišti porazil PSV 1:0. Lídr anglické Premier League většinu zápasu herně dominoval, svou převahu však proti poctivě bránícímu soupeři přetavil ve vítězný gól až v 71. minutě, kdy se prosadil kapitán mužstva Granit Xhaka. Domácí si kromě tří bodů navíc zajistili také účast v jarní fázi soutěže.

Obranu hostů od začátku utkání zaměstnávalo útočné duo Gabriel Jesus a Eddie Nketiah, které spolu v základní sestavě nastoupilo vůbec poprvé. První jmenovaný ve 21. minutě prudkou ranou na přední tyč málem vylekal brankáře Waltera Beníteze.

O chvíli později se připomněla také v posledních týdnech nadmíru produktivní ofenziva PSV, když individuální akci tvrdou střelou zpoza vápna zakončoval populární odchovanec Barcelony Xavi Simons. Ve zbytku poločasu už zase úřadovala ofenziva Arsenalu, pevnou obranu ale do pauzy nepokořila.

Statistiky utkání Arsenal - PSV

Po změně stran mohl otevřít skóre Jesus poté, co si chytře vyměnil balon s Bukayem Sakou. Míč ale neměl v ideální střelecké pozici, a jeho pokus tak postrádal razanci. Vzápětí se do ještě větší příležitosti dostal Saka, tváří v tvář Benítezovi ovšem neuspěl.

V 61. minutě svou vytříbenou techniku znovu ukázal Jesus, když se prosmýkl mezi obránci soupeře a vypálil levačkou, ráně ale tentokrát chybělo lepší umístění. Střelecké trápení tak prolomil až v 71. minutě Xhaka, který povedeným halfvolejem rozvlnil síť.

Arsenal tedy vyhrál i čtvrté utkání ve skupině a mohl slavit předčasný postup. PSV ještě ale bude mít příležitost zabojovat o prvenství a přímé místo v osmifinále, k tomu však musí zvládnout odvetu v Eindhovenu, která je na programu 27. října.

Livesport hráč utkání: Bukayo Saka (Arsenal)

Tabulky Evropské ligy