Warriors prohráli už páté utkání v řadě, sérii sedmi výher v NBA naopak drží Miami

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Warriors prohráli už páté utkání v řadě, sérii sedmi výher v NBA naopak drží Miami

Oklahoma City přehrála v NBA oslabené Golden State.
Oklahoma City přehrála v NBA oslabené Golden State.AFP
Basketbalisté Golden State Warriors v oslabené sestavě bez Stephena Curryho a Draymonda Greena podlehli své hale Oklahomě 109:128 a prohráli v NBA už páté utkání za sebou. Naopak už sedmou výhru v řadě uhrálo ve čtvrtek Miami. Poslední finalista doma zvítězil 122:115 nad Brooklynem, Jimmy Butler k tomu pomohl 36 body.

Golden State – Oklahoma City 109:128

Warriors jako nejúspěšnější tým poslední dekády začal sezonu šesti výhrami z úvodních osmi zápasů. Od té doby už ale jen prohrává. Zvláště když mu ze sestavy kvůli zranění vypadl nejlepší střelec týmu Curry. Navíc v minulém utkání předvedl zápasnický chvat Green a dostal zákaz startu ve třech zápasech. A v pátek se navíc nedařilo ani střelci Klayi Thompsonovi, který trefil jen jedinou z 10 střel.

Thunder toho využili a už v první čtvrtině si vytvořili náskok 15 bodů. Warriors sice do poločasu snížili až devatenáctibodovou ztrátu na sedm bodů zásluhou Andrewa Wigginse a Daria Šariče a ve třetí části se dokonce přiblížili na rozdíl jediného bodu, ale pak hosté šňůrou 8:0 znovu odskočili a pohlídali si vítězství. Shai Gilgeous-Alexander ho řídil 24 body, náhradník Isaiah Joe přidal 23 bodů.

Miami – Brooklyn 122:115

Miami kvůli zranění postrádá hráče základní sestavy Tylera Herroa, ale na jeho výkonech to není znát, jelikož šanci dobře využil Duncan Robinson. Tentokrát trefil šest trojek a spolu s Butlerem táhli Heat za další výhrou. Klub zažívá nejdelší vítěznou sérii od ledna 2018.

Miami zápas rozhodlo v závěru poločasu, kdy kvůli faulům musel ze hry klíčový hráč Brooklynu Cameron Johnson. Heat to využili ke šňůře 14:0 a obratu skóre z minus šesti na plus osm bodů. "Ta jejich šňůra před poločasem to rozhodla. Ztratili jsme momentum zápasu. Z toho se musíme poučit, že je třeba poločas dohrát," řekl trenér Brooklynu Jacque Vaughn.

Tabulka NBA