Ferrari vládlo úvodním tréninkům na GP Itálie F1, vyhráli Leclerc a Sainz

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ferrari vládlo úvodním tréninkům na GP Itálie F1, vyhráli Leclerc a Sainz

Aktualizováno
V Monze mají letos monoposty ferrari žluté doplňky jako odkaz na barvu města, kde se narodil zakladatel týmu Enzo Ferrari.
V Monze mají letos monoposty ferrari žluté doplňky jako odkaz na barvu města, kde se narodil zakladatel týmu Enzo Ferrari.Profimedia
První tréninky na Velkou cenu Itálie formule 1 ovládli piloti Ferrari. Na triumf Charlese Leclerca (24) z úvodní části navázal jeho týmový kolega Carlos Sainz (28). Španělský jezdec ale měnil řadu komponentů a do závodu odstartuje stejně jako Lewis Hamilton (37) z Mercedesu nebo Júki Cunoda (22) z Alpha Tauri z chvostu pole. Úřadující mistr světa Max Verstappen (24) z Red Bullu, který po páté příčce skončil v další jízdě druhý, klesne na startu zřejmě kvůli výměně motoru o pět míst.

Na trati v Monze, která slaví stoleté výročí existence, drželi přítomní před začátkem úvodního tréninku minutu ticha na památku zesnulé britské královny Alžběty II. Představitelé týmů si navlékli černé pásky.

"Formule 1 truchlí nad ztrátou Jejího Veličenstva královny Alžběty II. Po více než sedm desetiletí zasvětila život veřejné službě. Svou důstojností a obětavostí inspirovala mnoho lidí po celém světě," řekl výkonný ředitel F1 Stefano Domenicali.

Jezdci Ferrari vyjeli u příležitosti stého výročí Monzy a 75 let od vzniku automobilové značky ve žlutých kombinézách. Ta odkazuje na barvu města, kde se narodil zakladatel týmu Enzo Ferrari. Ostatní členové týmu oblékli žlutá trička, stejná barva je i na určitých částech rudého monopostu.

Výsledky prvního tréninku na GP Itálie

V první části potěšil domácí fanoušky Leclerc, který chce v závodě snížit propastné manko 109 bodů na lídra šampionátu Verstappena. Ve druhé zvítězil díky nejrychlejšímu času dne 1:21,664 Sainz, jemuž patří v šampionátu průběžné páté místo.

Vedle Sainze, Verstappena, Hamiltona a Cunody obdržel penalizaci také Sergio Pérez. Druhý pilot Red Bullu klesne po kvalifikaci o deset příček.

Program Velké ceny Itálie bude pokračovat v sobotu třetím tréninkem od 13:00, kvalifikace se uskuteční od 16:00.