Překvapení v Mnichově. Bayern je podle médií blízko angažování trenéra Kompanyho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Překvapení v Mnichově. Bayern je podle médií blízko angažování trenéra Kompanyho

Usedne Vincent Kompany na lavičku Bayernu?
Usedne Vincent Kompany na lavičku Bayernu?Profimedia
Bayern Mnichov je podle médií blízko angažování nového trenéra, na podmínkách se dohodl s koučem fotbalistů Burnley Vincentem Kompanym (38). Informují o tom například anglické listy Guardian a Telegraph či německý Bild. Kluby se ještě musejí dohodnout na odstupném za belgického kouče, jenž má v současném působišti smlouvu do roku 2028.

Bayern letos poprvé od roku 2013 nezískal v Německu mistrovský titul a už několik měsíců hledá nástupce trenéra Thomase Tuchela, s nímž se v únoru kvůli nepřesvědčivým výsledkům dohodl na předčasném konci po sezoně. Dlouho byl ale klub neúspěšný, nabídku mimo jiné odřekli kouč mistrovského Leverkusenu Xabi Alonso či trenéři národních týmů Německa a Rakouska Julian Nagelsmann a Ralf Rangnick. Vedení klubu nakonec jednalo i o setrvání Tuchela, ale na pokračování se s ním nedohodlo.

Bývalý stoper Kompany už v Německu působil v letech 2006-2008 jako hráč Hamburku před odchodem do Manchesteru City, kde se stal jednou z legend klubu. S týmem během jedenácti let vyhrál mimo jiné čtyřikrát Premier League a osm let byl jeho kapitánem.

Po odchodu ze City v roce 2019 hrál za Anderlecht, který rok nato převzal jako trenér. Do Burnley přišel bývalý kapitán belgické reprezentace v roce 2022 a s klubem vyhrál druhou ligu, do které se tým letos po jedné sezoně v Premier League znovu vrací.