Více gólů než Ronaldo nebo Kane. Jen dělám svou práci, hlásí Lukaku po historickém zápisu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Více gólů než Ronaldo nebo Kane. Jen dělám svou práci, hlásí Lukaku po historickém zápisu
Lukaku dal v kvalifikaci na ME 14 gólů.
Lukaku dal v kvalifikaci na ME 14 gólů.AFP
Romelu Lukaku (30) je aktuálně největší zbraní belgické reprezentace a potvrdil to i ve včerejším utkání proti Ázerbájdžánu. Rudí ďáblové vyhráli 5:0, jejich statný kanonýr dal čtyři branky a stanovil nový rekord kvalifikací evropských šampionátů.

Belgie – Ázerbájdžán 5:0

Lukaku zářil v prvním poločase a všechny svoje trefy vměstnal do období od 17. do 37. minuty. V kvalifikaci o postup na jeden turnaj nastřádal celkem 14 gólů a o jeden zásah tak vylepšil dosavadní maximum, o které se ještě v neděli dělili Robert Lewandowski a David Healy.

"Jenom dělám svoji práci. Jsem tím, kým jsem. Během léta se o mně hodně pochybovalo, já místo řečí pracoval a zůstal potichu. Teď jste sami viděli, co dovedu," prohlásil.

Konečná tabulka kvalifikační skupiny F.
Konečná tabulka kvalifikační skupiny F.Livesport

"Už od dětství jsem si přál být nejlepším belgickým střelcem. A uspěl jsem, ale motivace mi nechybí, je to jenom o hlavě a dřině. To, co se děje nyní, je spíše bonus a abych byl upřímný, ani o tom moc nepřemýšlím," dodal.

Nejlepší střelecké výkony v evropských kvalifikacích:14 – Romelu Lukaku (Belgie 2024)13 – David Healy (Severní Irsko 2008) a Robert Lewandowski (Polsko 2016)12 – Harry Kane (Anglie 2020), Klaas-Jan Huntelaar (Nizozemsko 2012), Davor Šuker (Chorvatsko 1996)11 – Eran Zahavi (Izrael 2020), Cristiano Ronaldo (Portugalsko 2020), Zlatan Ibrahimović (Švédsko 2016), Raúl González (Španělsko 2000), Toni Polster (Rakousko 1996), Ole Madsen (Dánsko 1964).