Los Konferenční ligy: Plzeň narazí na schůdného soupeře, čeká ji Servette Ženeva

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Schůdný los. Plzeň pojede v osmifinále EKL do Švýcarska. Čeká ji Servette Ženeva

Aktualizováno
Viktoria Plzeň se dozví soupeře pro osmifinále Evropské konferenční ligy.
Viktoria Plzeň se dozví soupeře pro osmifinále Evropské konferenční ligy.Profimedia
Fotbalisté Plzně se v Evropské konferenční lize vrátí po kole odpočinku opět na scénu. Úvodní kolo play off mohli jako vítěz skupiny vynechat, v osmifinále jim los přichystal ženevské Servette. První zápas hraje Viktoria na půdě soupeře.

Ten je českým fanouškům velice dobře známý. Na podzim se s ním totiž utkala v základní skupině Evropské ligy Slavia a deklasovala jej celkovým skóre 6:0. Aktuálně druhý tým švýcarské ligy (na vedoucí Young Boys Bern ztrácí sedm bodů) inkasoval čtyři branky i na stadionu AS Řím.

V zimě navíc prodal svého nejlepšího střelce Chrise Bediu z Pobřeží slonoviny do Unionu Berlín. I bez něj se Servette dokázalo dostat v úvodním kole play off přes bulharský Ludogorec Razgrad, i když mu na to stačil jediný gól.

České kluby prožívají nejlepší pohárovou sezonu od rozdělení federace, do jarní vyřazovací fáze poprvé prošly ve třech. Vedle Plzně si Sparta a Slavia zahrají osmifinále Evropské ligy.

Rakouský Sturm s českým gólmanem Vítězslavem Jarošem se utká s francouzským Lille. A loňský finalista Fiorentina, na jehož soupisce je i záložník Antonín Barák, vyzve Maccabi Haifa.

Kdy hraje Plzeň?

7. března: Servette – Viktoria Plzeň

14. března: Viktoria Plzeň – Servette