České Budějovice bez šance, Plzeň dominovala a díky pěti různým střelcům slaví

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

České Budějovice bez šance, Plzeň dominovala a díky pěti různým střelcům slaví

Jan Kliment vstřelil gól na 2:0.
Jan Kliment vstřelil gól na 2:0.Profimedia
Viktoria Plzeň porazila v 18. kole FORTUNA:LIGY České Budějovice 5:0 a posunula se v tabulce na třetí místo za pražský tandem. O osudu duelu bylo rozhodnuto už v první půlhodině, v níž se prosadili Erik Jirka (26) a po takřka třech měsících Jan Kliment (30), kteří se nejlepším možným způsobem odvděčili za důvěru při absencích svých útočných kolegů. Po změně stran se do listiny střelců zapsal mimo jiné i Jhon Mosquera (33), jenž se trefil poprvé od začátku září. Jihočeši tak prodloužili svou sérii proher na šest ligových duelů a zůstávají na dně tabulky.

Plzeň – České Budějovice 5:0

V úvodu zápasu měli první velkou šanci viktoriáni, když Robin Hranáč poslal balon hlavičkou Pavlu Buchovi a domácí běželi tři na jednoho. Bucha ale Hranáčovi přihrál pozdě, a tak si vyběhnutý Dávid Šípoš připsal skvělý zákrok. V 15. minutě zahrál Lukáš Havel ve vápně rukou a rozhodčí po přezkoumání situace systémem VAR nařídil penaltu. K té se postavil Jirka, který poslal míč bezpečně na druhou stranu, než skákal Šípoš.

O chvíli později už to bylo 2:0, když se po hezké průnikové přihrávce dostal do šance Kliment, jenž umístil balon k pravé tyči. Plzeň pokračovala v tlaku a vytvořila si několik dalších příležitostí. Z velkého vápna minul po přihrávce Jana Kopice Matěj Vydra, který poté naservíroval míč do šestnáctky Buchovi, toho ale na dvakrát vychytal Šípoš.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Západočeši ve druhém poločase nepolevili a v 55. minutě byli odměněni, když po rohovém kopu usměrnil hlavičku Lukáše Hejdy mezi tři tyče Hranáč. Po hodině hry mohli domácí ještě zvýšit svůj náskok poté, co zleva odcentroval Cadu a našel ve vápně zcela osamoceného Kopice, kterého však vychytal dobře postavený Šípoš.

V závěru se prosadil také Mosquera, jenž byl po přihrávce Kopice úplně sám ve vápně a nabízenou příležitost využil. Viktoria na konci zápasu ještě jednou udeřila, když protiútok vedený Mosquerou dokázal po odraženém míči zakončit krásnou ranou zpoza pokutového území Bucha.

Tabulka FORTUNA:LIGY