Nejvýznamnější klub už nebude na prodej, řekl nový majitel Slavie Tykač a vyhlásil útok na titul

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejvýznamnější klub už nebude na prodej, řekl nový majitel Slavie Tykač a vyhlásil útok na titul

Nový majitel pražské Slavie Pavel Tykač.
Nový majitel pražské Slavie Pavel Tykač.SK Slavia Praha
Podle miliardáře Pavla Tykače (59), který se minulý týden stal majitelem fotbalové Slavie, skončilo přeprodávání klubu a na prodej už vršovický celek nebude. V tuto chvíli nový vlastník nechystá ve vedení pražského klubu žádné personální změny a nadále v něm počítá s Jaroslavem Tvrdíkem (55). Tykač na svém webu také uvedl, že osobně bude řešit i přestupy hráčů. Za cíl v jarní části této sezony považuje zisk titulu a domácího poháru a co nejdelší cestu ve vyřazovací části Evropské ligy.

"Slavia Praha je legendární fotbalový klub. Když se objevila možnost jednat o koupi, vůbec jsem neváhal. Je to moje srdeční záležitost, a tak se zdráhám říct, že jde o investici. Vnímám to spíše – a nejen v tomto vánočním čase – v termínech dárek a naděje. Mám radost a jsem hrdý, že jsem mohl koupit Slavii od čínských investorů a získat ji zpět do českých rukou. Tato příležitost byla pro mne darem," prohlásil Tykač.

Zároveň doplnil, že si takový dar uvědomuje také jako závazek. "Který – snad – v mnoha slávistech vyvolává naději. Udělám vše, co bude v mých silách, abych tu naději nezklamal," řekl devětapadesátiletý podnikatel a investor, jenž je podle říjnového vydání magazínu Forbes čtvrtým nejbohatším Čechem s majetkem 183,3 miliardy korun.

Klub už podle něj zůstane v jeho rukou. "Za posledních třicet let měla fotbalová Slavia Praha snad deset vlastníků. Oznamuji, že toto přeprodávání nejvýznamnějšího českého klubu skončilo. Již na prodej není a nebude," prohlásil. "Zůstanu jeho majitelem a věřím, že ani moje děti jej nikdy neprodají a společně s tribunou sever budou fandit: 'Praha je nejhezčí město na světě. My jí vládneme, my jsme Slavie'".

Jednadvacetinásobného ligového mistra dál povede současný předseda představenstva Tvrdík. Tykač s ním napevno počítá. "Odvádí velmi dobrou práci. V tuto chvíli nechystám žádné personální změny ve vedení klubu," konstatoval Tykač.

Osobně se bude angažovat i v transferech. "Jako vlastník deklaruji připravenost se na cestě k úspěchu podílet. Co se týče hráčských akvizic, budu každou příležitost na získání zajímavého hráče posuzovat individuálně s ohledem na cíle, které jsem stanovil," uvedl majitel energetické a uhelné společnosti Sev.en Energy.

Slavii koupil od čínských majitelů miliardář Tykač

Slavia přezimuje v tabulce s pětibodovou ztrátou na obhájce titulu Spartu, která odehrála o zápas víc. Na konci února se pražští rivalové utkají v Edenu ve čtvrtfinále domácího poháru, v březnu poté vršovický celek čeká osmifinále Evropské ligy. "Cílem je získat titul mistra ligy i pohár pro vítěze MOL Cupu a v jarní části evropských pohárů se probojovat co nejdále. K tomu kromě hráčů a trenérů musí samozřejmě přispět i management a vlastník," prohlásil Tykač.

"Z hlediska dalšího rozvoje si přeji co nejdříve zahájit stavbu mládežnického tréninkového centra, obecně na práci s mládeží se budeme hodně soustředit. Sport považuji za velmi důležitý a prospěšný faktor ve výchově a zrání dětí. Mezi priority bude patřit i rozvoj ženského týmu, který je výjimečně úspěšný (22 titulů mistryň ligy a pravidelný účastník Ligy mistryň)," řekl Tykač.