Zvrat v odchodu Xaviho. Trenér se nechal přesvědčit a v Barceloně zůstane

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zvrat v odchodu Xaviho. Trenér se nechal přesvědčit a v Barceloně zůstane
Xavi by nakonec měl v Barceloně zůstat.
Xavi by nakonec měl v Barceloně zůstat.FC Barcelona
Přestože Xavi (44) v lednu ohlásil, že v Barceloně nedodrží smlouvu platnou do roku 2025 a po aktuální sezoně předčasně složí funkci trenéra, situace se obrátila. Španělský kouč změnil názor a nechal se přesvědčit, aby u Blaugranas pokračoval. Vedení klubu to potvrdilo agentuře AFP.

Prezident Barcelony Joan Laporta se s Xaviho blížícím se odchodem nesmířil a vytrvale jej přesvědčoval, aby si konec rozmyslel. Na dosud poslední schůzce, jíž se ve středu kromě klubového šéfa a Xaviho účastnil sportovní ředitel Deco, padl verdikt, ve který Laporta doufal.

Nejen podle informací Fabrizia Romana změnil Xavi názor a svému nadřízenému měl sdělit, že smlouvu, která mu vyprší příští rok, dodrží. Klubové vedení by mělo vše oficiálně oznámit na čtvrteční tiskové konferenci.

Jde o překvapivou informaci i s ohledem na to, že Barca se sice v posledních týdnech herně zvedla, nicméně vypadla s PSG ve čtvrtfinále Ligy mistrů a o víkendu prohrála El Clásico (2:3), čímž její šance na titul klesly k nule.  

Xavi oznámil plánovanou rezignaci 27. ledna po domácí ligové porážce 3:5 s Villarrealem. Rozhodnutí skončit v něm údajně zrálo delší dobu a potupná prohra na něj dle jeho slov neměla vliv. "Můj odchod je to nejlepší pro klub, hráče i mě," uvedl tehdy.

Tabulka La Ligy