Zůstane Gyökeres ve Sportingu? Mistr nabízí lepší smlouvu, konkurují mu velkokluby

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zůstane Gyökeres ve Sportingu? Mistr nabízí lepší smlouvu, konkurují mu velkokluby

Viktor Gyökeres vyrostl ve hvězdu Sportingu?
Viktor Gyökeres vyrostl ve hvězdu Sportingu?Profimedia
Viktor Gyökeres (25) výraznou měrou pomohl Sportingu k zisku mistrovského titulu, skvělými výkony si přitom řekl o zájem největších evropských klubů. Lisabonský celek však má udržení švédského útočníka jako prioritu a hodlá s ním podepsat nový kontrakt.

Sporting naposledy zvítězil 3:0 nad Portimonense a po ztrátě městského rivala Benfiky si zajistil portugalský titul, jenž získal po třech letech. Zásadní podíl na mistrovském primátu má Gyökeres, jenž ve 31 ligových vystoupeních zaznamenal 27 přesných zásahů a navrch přidal devět asistencí.

Pětadvacetiletý útočník dalších pět gólů vstřelil v Evropské lize a logicky si řekl o pozornost věhlasnějších klubů. Gyökeres je spojován hlavně s AC Milán, Chelsea nebo Arsenalem.

"Jsem ve Sportingu velmi šťastný, mám smlouvu, ale věci ve fotbale se mohou rychle změnit a musíte se přizpůsobit," řekl Gyökeres po zisku titulu směrem ke své budoucnosti.

Lisabonský klub si je zájmu o švédského kanonýra vědomý, nechce ho však ztratit, proto doufá, že s ním uzavře vylepšenou smlouvu, jejíž součástí má být především navýšení platu a výstupní doložky, která je stanovena na 100 milionů eur. Platnost kontraktu do roku 2028 se nemusí změnit.

Důležitým aspektem k setrvání Gyökerese bude skutečnost, zda se Sportingu podaří udržet trenéra Rúbena Amorima, který měl rozhodující faktor na tom, že před sezonou zamířil z Coventry City právě do Lisabonu. "Pro Viktora bude těžší zůstat, pokud Rúben Amorim ze Sportingu odejde, neboť přišel zejména kvůli Rúbenovi," řekl v dubnu útočníkův agent Hasan Çetinkaya.

Viktor Gyökeres nasázel v portugalské lize 27 branek.
Viktor Gyökeres nasázel v portugalské lize 27 branek.Livesport

Amorim by měl podle nejnovějších zpráv na lavičce Sportingu zůstat, což by mohlo Gyökerese přimět k tomu, aby pokračoval v úspěšné spolupráci. Jednání se Sportingem, za který ve 47 soutěžních zápasech vstřelil 41 branek a přidal 15 asistencí, bude zahájeno po sezoně.

Gyökeres, jenž s kariérou začínal v Brommapojkarně, se před úspěšným angažmá v Coventry City snažil prosadit v Brightonu, odkud byl zapůjčen na hostování do St. Pauli a Swansea City.

Tabulka Ligy Portugal