Lille proti neoblíbenému soupeři nezvládlo začátek. Remeš protáhl do pětky Munetsi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lille proti neoblíbenému soupeři nezvládlo začátek. Remeš protáhl do pětky Munetsi

Remeš rozhodla hned na začátku zápasu.
Remeš rozhodla hned na začátku zápasu.AFP
Remeš porazila v dohrávce šestého kola Ligue 1 domácí Lille 2:1, a vyhoupla se tak mezi pět nejlepších týmu dosavadního průběhu sezony. O třetí výhře hostů nad Dogami z posledních čtyř střetnutí bylo rozhodnuto již v 16. minutě, kdy po úvodní trefě Mohameda Daramyho (21) pojistil tři body pro svůj tým prvním gólem v nejvyšší francouzské soutěži Keito Nakamura (23). Výborný výkon podal rovněž Marshall Munetsi (27), který na oba zásahy asistoval.

Lille – Remeš 1:2

Fotbalisté Remeše dlouho neotáleli a hned ve druhé minutě domácí zaskočili. Daramy se dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti, svou střelou však jen těsně minul branku soupeře. Ve velké pohodě hrající Dán se o chvíli později již nemýlil. Bohužel pro něj ale gólu předcházel jasný ofsajd, a skóre se tak neměnilo.

Do třetice všeho dobrého už se Daramy radovat mohl poté, co se ve 12. minutě nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a poslal hosty do vedení. Úžasný vstup hostů do duelu završil po čtvrthodině hry Nakamura, jenž zužitkoval úchvatnou přihrávku Munetsiho do šestnáctky.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Fanoušci na tribunách se dočkali o poznání klidnějšího startu do druhého poločasu. Hráči z Remeše se spoléhali spíše na protiútoky a nechali domácí celek tvořit. Čtyřnásobný francouzský šampion si však své kreativní kousky ponechal v kabině a nedokázal výrazně ohrozit sebevědomě hrající hosty.

Zdramatizování duelu však 10 minut před koncem zajistil Benjamin André, který se zničehonic prosadil přesnou hlavičkou do levé části branky a alespoň snížil na konečných 1:2.

Tabulka Ligue 1