Nejhorší evropská reprezentace se blíží k jubileu. San Marino čeká na výhru už téměř 20 let

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejhorší evropská reprezentace se blíží k jubileu. San Marino čeká na výhru už téměř 20 let

San Marino je nejhorší evropskou reprezentací.
San Marino je nejhorší evropskou reprezentací. Profimedia
Datum 28. dubna by měli obyvatelé San Marina pomalu začít slavit jako státní svátek. Je to totiž jediný den v roce, kdy se jejich fotbalové reprezentaci podařilo vyhrát zápas. V roce 2004 jí rozdílem jediné trefy podlehlo v přátelském utkání Lichtenštejnsko. Od té doby odehrál výběr zhruba 33tisícové země 138 utkání, z nichž 132 prohrál a v šesti remizoval.

Poslední nadějí, jak zabránit jubilejním 20 letům bez výhry, byl nedělní duel se Svatým Kryštofem a Nevisem. San Marino sice ukončilo šňůru 12 porážek v řadě, jenže nakonec jeho výkon stačil pouze na remízu 0:0.

Dříve nerozhodným výsledkem 1:1 skončilo přátelské utkání se Svatou Lucií hrané 17. listopadu 2022. Bez branek skončil ještě o dva měsíce dříve souboj se Seychely. Zbývající tři remízy zaznamenal národní tým San Marina v soutěžních zápasech. V sezoně 2021/22 hrál v Lize národů shodně 0:0 s Lichtenštejnskem a také Gibraltarem. Poslední bezbrankovou remízu zaznamenalo San Marino v kvalifikaci o Euro 2016 proti Estonsku.

Gólů dali Sanmarinští za zmíněných 138 utkání dohromady 20, obdrželi jich 552. Z evropských reprezentací jsou na tom po všech stránkách ze všech nejhůře. Například Gibraltar hraje oficiální mezinárodní zápasy až od roku 2013 a za tu dobu stihl zvítězit hned osmkrát.

Nejbližší příležitost utnout smolnou sérii bude mít San Marino 5. června, kdy v přátelském utkání vyzve na stadionu Wiener Neustadt reprezentaci Slovenska.

Přehled zápasu San Marino –⁠⁠⁠⁠⁠ Svatý Kryštof a Nevis 0:0