Crystal Palace dál čeká na domácí výhru. Brightonu zajistil bod střídající Welbeck

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Crystal Palace dál čeká na domácí výhru. Brightonu zajistil bod střídající Welbeck

Pátý vzájemný zápas Crystal Palace s Brightonem v Selhurst Parku v řadě skončil remízou
Pátý vzájemný zápas Crystal Palace s Brightonem v Selhurst Parku v řadě skončil remízouProfimedia
Fotbalisté Crystal Palace, kteří už od začátku září čekají na výhru na vlastním stadionu, remizovali v 18. kole Premier League s Brightonem 1:1. V nastaveném čase prvního dějství přiblížil svůj tým k ukončení nelichotivé série nechytatelně hlavičkující Jordan Ayew, který teprve jako šestý hráč Eagles dosáhl na metu 20 gólů v nejvyšší anglické soutěži. Po změně stran ale stejným způsobem vyrovnal Danny Welbeck.

Crystal Palace – Brighton 1:1

První nebezpečnou příležitost měl na začátku 19. minuty hostující Simon Adingra, jeho pokus z úhlu nicméně pohotově zneškodnil Dean Henderson.

Postupem času se více do útočných akcí hrnuli hráči Crystal Palace, což vedlo po půlhodině hry k obrovské příležitosti Chrise Richardse. Střelu amerického záložníka z bezprostřední blízkosti ale obětavým skluzem zblokoval Jan Paul van Hecke. K dorážce se poté ještě probojoval Jean-Philippe Mateta, obrana Brightonu však i jeho projektil odvrátila. 

Nakonec se ovšem Orli přece jen v první půli gólu dočkali. Těsně před odchodem do šaten udělal velkou chybu v rozehrávce brankář Bart Verbruggen. Míč se následné dostal k Olisemu, jenž milimetrově přesným centrem našel ve vápně Ayewa, který přesnou hlavičkou otevřel skóre zápasu.

Racci vlétli do druhého dějství mnohem aktivněji a téměř nepouštěli domácí k balonu. Po hodině hry měl velkou příležitost na srovnání mladičký Jack Hinshelwood, z první ale branku soupeře z poměrně velké blízkosti přestřelil. Eagles i přesto, že drželi míč na svých kopačkách mnohem méně, dokázali hrozit z protiútoků.

Jeden takový zakončoval v 78. minutě střídající Eberechi Eze, střelu gólových parametrů ovšem opět fantasticky zblokoval van Hecke. Albion nakonec územní převahu přetavil ve vyrovnání, o které se postaral v 82. minutě hlavičkou do pravé šibenice Welbeck. V úplném závěru mohl být anglický útočník hrdinou hostů, balon se mu však po špatném vyražení Hendersona odrazil od hlavy jen vedle pravé tyče.

Tabulka Premier League