Hart po sezoně ukončí kariéru. Jeho morálka je příkladem pro všechny, ocenil ho Rodgers

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hart po sezoně ukončí kariéru. Jeho morálka je příkladem pro všechny, ocenil ho Rodgers

Hart po sezoně pověsí kopačky na hřebík.
Hart po sezoně pověsí kopačky na hřebík.Profimedia
Brankář Joe Hart (36) po skončení tohoto ročníku završí kariéru. Bývalý anglický reprezentant, jenž nejdéle působil v Manchesteru City, to nedávno sdělil vedení Celtiku, jehož dres aktuálně obléká. O tomto rozhodnutí už ví také Brendan Rodgers, kouč skotského celku, který z odchodu rodáka z Shrewsbury neměl radost. Hart u The Celts podstupuje třetí sezonu.

Od roku 2008 do roku 2017 si Hart připsal za The Three Lions celkem 75 reprezentačních startů, v dresu Manchesteru City odehrál ve všech soutěžích 348 utkání. Na svém kontě má dva tituly z Premier League, jeden z FA Cupu a dva z Ligového poháru, pět cenných trofejí pak posbíral ve Skotsku. Dříve oblékal také dres Shrewsbury Town, Tranmere Rovers, Blackpoolu, Birminghamu City, Turínu, West Hamu, Burnley a Tottenhamu.

Pokud se v následujících měsících Hart vážně nezraní či nedojde k jiné překážce, měl by zaznamenat přes 700 soutěžních zápasů na klubové úrovni. K dosažení této hranice mu chybí nastoupit ještě desetkrát. "Za všechno, co dokázal, si Joe zaslouží obrovskou pochvalu. Pro náš tým byl samozřejmě velkým přínosem, stejně jako u kohokoli po celou dobu, co působil na nejvyšší úrovni. Jak na klubové, tak na té mezinárodní," uvedl Rodgers.

Tomu se bude po Hartovi stýskat. Glasgowský výběr přijde především o bohaté zkušenosti mezi třemi tyčemi. "Je to ohromný člověk, se kterým se prostě skvěle pracuje. Je to někdo, o kom vím, že byl vždy skvělým spoluhráčem, a také hráč, který ze sebe nikdy nevydává nic jiného než absolutní maximum," chválil zkušeného gólmana. "Jeho morálka je příkladem pro všechny," dodal na závěr.