Poruba natáhla vítěznou sérii a vede už o 15 bodů před Litoměřicemi. Uspěla i Slavia

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Poruba natáhla vítěznou sérii a vede už o 15 bodů před Litoměřicemi. Uspěla i Slavia
Poruba v Chance lize vyhrála pojedenácté za sebou.
Poruba v Chance lize vyhrála pojedenácté za sebou.Profimedia
Poruba vyhrála ve 23. kole první ligy ve svém azylu v Kravařích nad Znojmem 2:1 a tabulce Chance ligy už s náskokem 15 bodů před nově druhými Litoměřicemi, které zdolaly doma Zlín 2:1. Na třetí místo klesl Vsetín, který na vlastním ledě prohrál s posledním Frýdkem-Místkem 2:3. Třináctá Slavia pod novým trenérem Alešem Totterem doma zdolala Prostějov 3:1 a vyhrála teprve druhý z posledních deseti zápasů.

Poruba – Znojmo 2:1

Poruba natáhla vítěznou sérii na 11 utkání. V polovině zápasu zlomil bezbrankový stav Tomáš Gřeš, hosté sice v 34. minutě odpověděli díky trefě Tomáše Svobody, ale 52 sekund před koncem druhé třetiny rozhodl Lotyš Frenks Razgals. Znojemský nováček si venku připsal už šestou porážku v řadě.

Litoměřice – Zlín 2:1

Litoměřice po sérii tří porážek už čtyřikrát za sebou vyhrály. Zlín pod dočasným trenérem Janem Srdínkem, který nahradil odvolaného Miloše Říhu, nenavázal na páteční domácí výhru v derby nad Vsetínem 5:4 a připsal si třetí porážku z uplynulých pěti duelů. Ve 34. minutě sice dostal Berany do vedení obránce Marek Hrbas, ale za 95 sekund odpověděl v početní výhodě zadák Michael Krutil a v čase 43:04 rozhodl Fin Markus Korkiakoski.

Vsetín – Frýdek-Místek 2:3

Vsetín prohrál čtvrtý z posledních šesti zápasů, naopak Frýdek Místek ze stejného počtu utkání vytěžil čtvrtou výhru. Valaši sice vedli od 23. minuty po gólu obránce Jakuba Ďurkáče, ale za 170 sekund odpověděl Rostislav Martynek a v čase 42:29 otočil stav v přesilové hře osmnáctiletý slovenský útočník Adam Cedzo, který se v 18. zápase v první lize dočkal první branky. V 57. minutě pojistil náskok hostů Oskar Haas a devět sekund před koncem už jen snížil v power play Štěpán Bláha.

Slavia – Prostějov 3:1

Slavia, která ve středu oznámila spolupráci s legendou New Jersey Patrikem Eliášem v pozici sportovního poradce, začala pod Totterem úspěšně. Nástupce Daniela Tvrzníka, který se přesunul do role asistenta, dovedl tým k prvnímu plnému bodovému zisku po devíti zápasech. V čase 13:02 nasměroval Slavii k úspěchu Matěj Beran a ve druhé třetině zvýšili Jiří Průžek a Tomáš GumanProstějov, který ve 49. minutě díky Petru Haškovi už jen zkorigoval výsledek, ve čtvrtém utkání pod novým koučem Martinem Janečkem poprvé přišel o body.

Pardubice B – Jihlava 0:3

Poprvé po devíti kolech dosáhla na plný bodový zisk Jihlava, která zvítězila v Chrudimi nad Pardubicemi B 3:0. Při čekání na výhru v běžné hrací době vyhrála jen třikrát v nastavení. Proti záložnímu týmu Dynama dostal Duklu v čase 8:12 do vedení Otakar Šik a ve 14. minutě zvýšil Tomáš Harkabus. V závěru v oslabení při power play domácích zpečetil výsledek do prázdné branky Matouš Menšík. Pardubice B doma prohrály poprvé po pěti úspěších.

Přerov – Sokolov 1:2p

Přerov podlehl doma Sokolovu 1:2 v prodloužení a připsal si šestou prohru za sebou. Teprve podruhé při této neúspěšné sérii bodoval. Baník slavil po třech porážkách. Po 82 sekundách nastavení rozhodl Štěpán Csamangó.

Třebíč – Kolín 1:6

Po dvou duelech bez bodu zabral jedenáctý Kolín, který vyhrál na ledě sedmé Třebíče 6:1. Gólem a asistencí k tomu přispěli obránce Matěj Pinkas a útočníci Vojtěch Síla s Danielem Šedivým.

Tabulka Chance ligy.
Tabulka Chance ligy.Livesport