Slavia se dostala z posledního místa. Poruba se vrátila domů a má pohodlný náskok na Vsetín

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia se dostala z posledního místa. Poruba se vrátila domů a má pohodlný náskok na Vsetín
Vít Christova (vpravo) vstřelil vítězný gól Poruby.
Vít Christova (vpravo) vstřelil vítězný gól Poruby.Profimedia
Poruba zvítězila v 47. kole první ligy při návratu do svého domácího prostředí z azylu v Kravařích nad Pardubicemi B 4:3 a drží si v čele tabulky pět kol před koncem základní části náskok 14 bodů před Vsetínem. Valaši před vlastním publikem porazili Sokolov 5:2. Na poslední místo kleslo Znojmo, které prohrálo na ledě třetího Prostějova 4:6. Ze dna se dostala pražská Slavia, která doma zdolala Jihlavu 1:0 a má dvoubodový náskok před Orly.

Poruba – Dynamo Pardubice B 4:3

Poruba nastoupila poprvé v sezoně doma v zrekonstruované RT Torax Areně před návštěvou 2 153 diváků a připsala si třetí výhru z posledních čtyř zápasů. V polovině úvodní třetiny se ujala vedení díky brance Vojtěcha Střondaly. V 17. minutě zvýšil náskok Ostravanů Petr Mrázek, ale za 32 sekund zkorigoval skóre Lukáš Žálčík. V polovině druhé části vrátil Porubě dvoubrankový náskok Daniel Klímek.

V 34. minutě dostal v přesilové hře záložní tým Dynama znovu na kontakt Daniel Herčík. Domácí devět sekund před koncem druhé části opět odskočili díky gólu Víta Christova. Naději dal hostům ještě v 54. minutě Daniel Rákos, ale favorit těsný náskok udržel.

Vsetín – Sokolov 6:2

Vsetín sice prohrál třikrát za sebou venku, ale doma natáhl vítěznou sérii na pět utkání. V čase 5:42 dostal Valachy do vedení Matouš Kratochvil, v polovině úvodní části sice vyrovnal Daniel Vrdlovec, ale v 15. minutě vrátil Vsetínu náskok Matyáš Dědek, který ve 24. minutě svým dalším gólem upravil na 3:1. Vzápětí sice zkorigoval stav Milan Davídek, ale ještě v druhé třetině pojistili náskok favorita Luboš Rob s Erikem Hrňou a v závěrečném dějství zpečetil výsledek Pavel Klhůfek.

Prostějov – Znojmo 6:4

Znojmo prohrálo třetí z posledních čtyř zápasů. Nepomohly mu ani dvě branky Pavla Jenyše. Za Prostějov si připsal tři body za gól a dvě asistence Jan Maruna.

Slavia Praha – Jihlava 1:0

Slavia zabrala po dvou porážkách a rozhodl o tom v čase 36:07 Matěj Beran. Finský brankář Paavo Hölsä udržel díky 30 úspěšným zákrokům potřetí v sezoně čisté konto.

Třebíč – Zlín 2:1p

Obhájce triumfu v první lize Zlín podlehl v Třebíči 1:2 v prodloužení a prohrál čtvrtý z uplynulých pěti duelů. Vedl sice od konce druhé třetiny po brance Denise Kindla, ale v 49. minutě vyrovnal v početní výhodě Ladislav Bittner a v čase 62:37 rozhodl Martin Dočekal.

Kolín – Frýdek–Místek 7:0

Čtvrtou výhru za sebou oslavil Kolín, který doma deklasoval Frýdek-Místek 7:0 a upevnil si 10. pozici, z které se postupuje do předkola play off. Shodně dvěma trefami a jednou přihrávkou se na tom podíleli Matěj Chalupa a Miroslav Mucha. Gólman Jakub Soukup pochytal všech 33 střel a udržel posedmé v sezoně nulu.

Litoměřice – Přerov 3:1

Po třech porážkách zabraly Litoměřice, které doma zvítězily nad Přerovem 3:1. Gólem a asistencí k tomu pomohl Přemysl Svoboda. Přerov prohrál teprve druhý z posledních 10 duelů.

Tabulka Chance ligy