Slavia vybojovala v Chance lize předkolo play off, slaví také Pardubice B

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia vybojovala v Chance lize předkolo play off, slaví také Pardubice B
Slavia nakonec sezonu zachránila.
Slavia nakonec sezonu zachránila.facebook.com/HCSlavia
Hokejisté Slavie a Pardubic B si zajistili v závěrečném 52. kole Chance ligy účast v předkole play off. Pražané vyhráli přímý souboj o postup v Kolíně 5:2 a Pardubice uspěly v Sokolově 3:1. Slavii čeká od pondělí série na dva vítězné zápasy s Jihlavou, záložní tým Dynama se utká o postup mezi nejlepších osm s Přerovem. Přímý postup do čtvrtfinále si zajistily po Porubě, Vsetínu a Prostějovu také Litoměřice, Třebíč a obhájce triumfu v první lize Zlín.

Frýdek-Místek – Poruba 1:5

Poruba vyhrála na ledě předposledního Frýdku-Místku 5:1 a posunula svůj klubový rekord na 115 bodů v sezoně. Soutěž ovládla o 19 bodů před druhým Vsetínem. Po 118 sekundách dostal Ostravany do vedení Kanaďan Justin Lemcke a mezi 23. a 29. minutou zvýšil jeho krajan Aaron Berisha, Ondrej Šedivý a z trestného střílení Vít Christov na 4:0. Ještě ve druhé třetině v přesilovce snížil Štěpán Macháček a ve 43 minutě dovršil skóre svou 20. brankou v sezoně Vojtěch Střondala.

Třebíč – Přerov 1:2p

Pátá Třebíč podlehla doma sedmému Přerovu 1:2 v prodloužení, o čemž rozhodl v čase 62:18 Tomáš Pospíšil.

Zlín – Jihlava 4:3p

Zlín zvítězil doma nad Jihlavou 4:3 v prodloužení díky brance Martina Nováka po 38 sekundách nastavení.

Kolín – Slavia 2:5

Slavia dosáhla na účast ve vyřazovací části šestou výhrou za sebou. V Kolíně se radovala jako první, v čase 3:13 otevřel skóre Matěj Beran. Kozlové ale bleskově odpověděli gólem Petra Moravce. Ve 24. minutě vrátil Pražanům vedení opět Beran a ještě ve druhé třetině zvýšil Maxim Havrda a v oslabení Dušan Žovinec už na 4:1. V 53. minutě snížil Matěj Chalupa a 18 sekund před koncem pečetil výsledek při power play do prázdné branky Lotyše Edgars Kulda.

Prostějov – Vsetín 4:1

Vsetín prohrál na ledě třetího Prostějova 1:4, dvěma góly o tom rozhodl Matouš Venkrbec.

Sokolov – Pardubice B 1:3

Sokolov přišel o předkolo po sérii sedmi porážek. Pardubice naopak slavily díky třetí výhře z posledních čtyř utkání. V polovině úvodní části vykročily za postupem díky brance Ondřeje Chabady. Ve 49. minutě zvýšil Daniel Herčík. V čase 51:53 ještě vykřesal naději Baníku Tomáš Vracovský, ale v 58. minutě pojistil vítězství hostů Michal Pochobradský.

Znojmo – Litoměřice 1:3

Čtvrté místo si zajistily Litoměřice, které vyhrály na ledě posledního sestupujícího Znojma 3:1. Dvěma góly se o to postaral Pavel Kordule.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport