Poslední Znojmo zdolalo druhý Vsetín 6:3 a udrželo naději na záchranu v Chance lize

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Poslední Znojmo zdolalo druhý Vsetín 6:3 a udrželo naději na záchranu v Chance lize
Znojmo po vítězství nad Vsetínem ztrájí dvě kola před koncem čtyři body na předposlední Frýdek-Místek
Znojmo po vítězství nad Vsetínem ztrájí dvě kola před koncem čtyři body na předposlední Frýdek-MístekProfimedia
Znojmo vyhrálo v 50. kole Chance ligy doma nad druhým Vsetínem 6:3 a udrželo naději na záchranu. Orli ztrácejí z posledního místa tabulky dvě kola před koncem čtyři body na 13. Frýdek-Místek, který na vlastním ledě podlehl Slavii 2:3. O bod více mají 12. Pardubice B, které podlehly ve Zlíně 1:2 a také nemají jistotu setrvání ve druhé nejvyšší soutěži, ze které poslední tým přímo sestoupí do druhé ligy. Poruba vládne po výhře v Sokolově 6:5 po samostatných nájezdech soutěži o 19 bodů.

Sokolov – Poruba 5:6sn

Suverén první ligy Poruba sice v Sokolově prohrával v úvodu třetí třetiny 3:5, ale nakonec slaví čtvrtou výhru za sebou. V nájezdech o ní rozhodl Lotyš Frenks Razgals. Gól a přihrávku si za Ostravany připsali Vojtěch Střondala a Kanaďan Aaron Berisha. Páté porážce osmého Sokolova za sebou nezabránili dvěma trefami Tomáš Vracovský ani třemi asistencemi Vojtěch Tomeček.

Znojmo – Vsetín 6:3

Znojmo zůstalo ve hře díky tomu, že přerušilo sérii tří porážek, při kterých nezískalo ani bod. Uspělo i přesto, že s druhým Vsetínem prohrávalo 1:3. Na úvodní branku Pavla Klhůfka sice odpověděl v polovině úvodní části Tomáš Svoboda, ale ještě v první třetině vrátil hostům náskok Štěpán Bláha a po 37 sekundách druhého dějství zvýšil druhým gólem v utkání Klhůfek.

Mezi 28. a 31. minutou ale smazali ztrátu Petr Beránek s Pavlem Jenyšem a v čase 45:39 otočil stav Beránek. Za 75 sekund navíc využil přesilovku také svou druhu trefou v utkání Svoboda, který si celkem připsal čtyři body, a výsledek zpečetil Martin Šťovíček.

Zlín – Pardubice B 2:1

Pardubice B si připsaly třetí porážku z posledních čtyř duelů. Zlín se proti záložnímu týmu Dynama ujal vedení v 18. minutě díky brance Jakuba Šlahaře a po 97 sekundách druhé třetiny zvýšil v přesilové hře Jan Süss. Za hosty jen zkorigoval výsledek v 33. minutě Ondřej Rohlík. Sedmý Zlín, který obhajuje triumf v soutěži, se díky třetí výhře z pěti utkání drží o dva body za šestým Přerovem.

Jihlava – Přerov 2:6

Přerov vyhrál v Pelhřimově nad domácí Jihlavou 6:2 a drží postupovou pozici přímo do čtvrtfinále. Zubři vedli ve 12. minutě už 4:0. Dvěma góly pomohl k jejich úspěchu David Březina. Jihlavská Dukla prohrála počtvrté za sebou a na 11. Slavii má jen tříbodový náskok.

Frýdek-Místek – Slavia Praha 2:3

Frýdek-Místek prohrál čtvrté z uplynulých pěti utkání. Naopak pražská Slavia dosáhla na čtvrtou výhru v řadě, má jistotu záchrany a ještě bude usilovat o účast ve vyřazovací části. Na desátý Kolín ztrácí dva body. O vítězství Slavie rozhodl ve 43. minutě v přesilové hře Tomáš Guman. Přihrál mu Matěj Beran, který v utkání i skóroval.

Kolín – Litoměřice 5:4sn

Desáté místo, ze kterého se ještě jde do předkola play off, stále drží Kolín. Vyhrál doma nad čtvrtými Litoměřicemi 5:4 po samostatných nájezdech a zvítězil v šestém z uplynulých sedmi zápasů. Třemi asistencemi se o to přičinil útočník Matěj Chalupa, který se také jako jediný společně s autorem vítězného gólu Janem Klozem prosadil v rozstřelu. Litoměřice neuspěly poprvé po sérii tří výher.

Prostějov – Třebíč 4:2

Třetí Prostějov vyhrál doma nad pátou Třebíčí 4:2. Shodně gólem a asistencí k tomu pomohli obránce Lukáš Forman a útočník Zdeněk Doležal. Za poražené měl stejnou bilanci Ladislav Bittner. Třebíč a Litoměřice tak stále nemají jistotu přímé účasti ve čtvrtfinále. Litoměřice mají před sedmým Zlínem náskok pěti bodů a Třebíč čtyř.

Tabulka Chance ligy.
Tabulka Chance ligy.Livesport