Znojmo padlo na ledě pardubické rezervy a po roce sestupuje z Chance ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Znojmo padlo na ledě pardubické rezervy a po roce sestupuje z Chance ligy
Znojemský Dominik Groh inkasoval v zápase s Pardubicemi B čtyřikrát.
Znojemský Dominik Groh inkasoval v zápase s Pardubicemi B čtyřikrát.Profimedia
Znojmo podlehlo v předposledním 51. kole Chance ligy v Chrudimi domácím Pardubicím B 2:3 a po roce sestoupilo zpět do druhé ligy. Záchranu ve druhé nejvyšší lize slaví právě záložní tým Dynama i Frýdek-Místek, který si ji zajistil výhrou v Litoměřicích 5:3. Obhájce vítězství v první lize Zlín vyhrál v souboji o 6. místo v Přerově 2:0 a předstihl jej o bod v boji o přímou účast ve čtvrtfinále.

Pardubice B – Znojmo 4:2

Nováček Znojmo se v sobotu ještě udržel ve hře výhrou doma nad Vsetínem 6:3, ale teď po čtvrté porážce z posledních pěti utkání už míří do druhé ligy, z níž postoupil loni po 12 letech. Deset sezon z toho Orli strávili v mezinárodní rakouské lize a dvě ve druhé lize.

Pardubice B za druhým vítězstvím z uplynulých pěti utkání vykročily v 15. minutě, kdy využil přesilovou hru Josef Mikyska. V čase 25:53 odpověděl také v početní výhodě Pavel Jenyš, ale v 33. minutě vrátil domácím vedení Daniel Rákos. Po 48 sekundách třetí třetiny se opět v přesilovce prosadil Jenyš a vyrovnal. V 55. minutě rozhodl Tomáš Kaut a výsledek ještě pečetil dvě a tři čtvrtě minuty před koncem v power play do prázdné branky Ondřej Rohlík.

Litoměřice – Frýdek-Místek 3:5

Frýdek-Místek měl jasno o záchraně ještě před koncem duelu v Chrudimi. Na jeho teprve druhém vítězství z posledních šesti zápasů se podílel dvěma góly Michal Ramik. Čtvrté Litoměřice prohrály podruhé za sebou a stále nemají jistý postup přímo do čtvrtfinále play off.

Přerov – Zlín 0:2

Zlín vyhrál třetí z posledních čtyř zápasů a může si účast ve čtvrtfinále pojistit v pátek doma proti Jihlavě. Skóre otevřel v polovině utkání kapitán Bedřich Köhler a 94 sekund před koncem dovršil výsledek při power play do prázdné branky Nicolas Werbik. Brankář Daniel Huf udržel počtvrté v sezoně čisté konto.

Jihlava – Sokolov 4:1

Jihlava v souboji o 8. místo porazila ve svém azylu v Pelhřimově Sokolov 4:1, předstihla jej o tři body a zajistila si účast v předkole. Stejně tak Baník, jemuž k tomu stačily ztráty pronásledovatelů Kolína a Slavie. První výhru Dukly po sérii čtyř porážek zařídil vítězným gólem v 45. minutě a asistencí Tomáš Havránek. Sokolov prohrál posedmé za sebou.

Slavia Praha – Třebíč 3:2p

Jedenáctá Slavia se v boji o předkolo play off dotáhla bodově na desátý Kolín, na jehož ledě v pátek uzavře základní část. Vyhrála doma nad Třebíčí 3:2 v prodloužení a oslavila pátou výhru za sebou. Horácká Slavia sice vedla v Edenu 2:1, ale 105 sekund před konce třetí třetiny vyrovnal v přesilové hře umocněné power play Robin Všetečka a v čase 63:06 rozhodl Jaroslav Brož. Pátá Třebíč prohrála potřetí za sebou a stále nemá jistotu účasti ve čtvrtfinále play off.

Vsetín – Kolín 4:2

Kolín prohrál na ledě druhého Vsetína 2:4 a připsal si teprve druhou prohru z posledních osmi utkání. Valaši doma uspěli posedmé za sebou. Dvěma góly pomohl k výhře Pavel Klhůfek.

Poruba – Prostějov 1:3

Vsetín ztrácí 16 bodů na vedoucí Porubu, která doma podlehla třetímu Prostějovu 1:3.

Tabulka Chance ligy.
Tabulka Chance ligy.Livesport