Slavia zvládla obrat s Prostějovem a uniká sestupu, tomu se po prohře s Porubou přiblížilo Znojmo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia zvládla obrat s Prostějovem a uniká sestupu, tomu se po prohře s Porubou přiblížilo Znojmo
Slavia se přiblížila záchraně.
Slavia se přiblížila záchraně.www.facebook.com/HCSlavia
Suverénní lídr Poruba vyhrála ve 49. kole Chance ligy doma nad posledním Znojmem 4:1. Orli se tak přiblížili sestupu. Tři kola před koncem ztrácejí sedm bodů na třináctý Frýdek-Místek, který prohrál na ledě druhého Vsetína 1:3 a klesl z 11. místa. Z předposlední na 12. pozici se posunula pražská Slavia, jež doma zdolala třetí Prostějov 4:2 a Znojmu unikla už na rozdíl osmi bodů.

Litoměřice – Zlín 2:1

Obhájce triumfu v první lize Zlín prohrál v Litoměřicích 1:2 a ze šesté pozice, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinále, klesl na sedmou. Berani prohráli pátý z posledních sedmi zápasů. Po 75 sekundách hry se sice ujali vedení díky brance Jana Süsse, ale v 53. minutě vyrovnal v přesilové hře Filip Kuťák a v čase 56:48 otočil výsledek Pavel Kordule. Litoměřice se díky třetí výhře za sebou posunuly na 4. místo před Třebíč, která hostí Kolín až ve čtvrtek.

Přerov – Sokolov 3:0

Před Zlín se dostal Přerov, poté co doma porazil Sokolov 3:0. Zubři tak dosáhli na desáté vítězství z uplynulých třinácti duelů. V 32. minutě otevřel skóre Daniel Ministr, další branku přidal v polovině závěrečné části Jakub Svoboda a výsledek pečetil 51 sekund před koncem při power play do prázdné branky Lukáš Chludil. Gólman Michal Postava udržel pošesté v sezoně čisté konto. Sokolov počtvrté za sebou nebodoval.

Vsetín – Frýdek-Místek 3:1

Vsetín, jenž venku prohrál třikrát v řadě, potvrdil, že se mu doma daří a vyhrál tam pošesté za sebou. Valachy dostal v polovině úvodní části do vedení v přesilové hře Pavel Klhůfek a v 51. minutě zvýšil Luboš Rob. V čase 54:31 vykřesal Frýdku-Místku naději Jakub Doktor, ale 13 sekund před koncem pojistil výhru Valachů v početní výhodě opět Klhůfek.

Pardubice B – Jihlava 3:2

Pardubice B zabraly po dvou porážkách a porazily v Chrudimi Jihlavu 3:2. Zařídil to v 49. minutě Lukáš Žálčík. Dukla prohrála potřetí v řadě.

Poruba – Znojmo 4:1

Nováček Znojmo potřetí za sebou nebodovalo a míří do druhé ligy, z níž postoupilo loni po 12 letech. Deset sezon z toho strávilo v mezinárodní rakouské lize ICEHL (dříve EBEL) a dvě ve druhé lize. Poruba vykročila za třetím vítězství za sebou v 25. minutě, kdy otevřel skóre Vojtěch Střondala. Po 118 sekundách závěrečné části zvýšil Michal Vachovec a po gólu Petra Mrázka a proměněném trestném střílení Michala Gutwalda to bylo v 53. minutě už 4:0. Porážku zmírnil 72 vteřin před koncem Jan Hruška.

Slavia – Prostějov 4:2

Slavia díky třetí výhře za sebou nejen uniká hrozbě sestupu, ale přiblížila se na jediný bod předkolu play off. Na desátý Kolín ztrácí stejně jako Pardubice B bod. Proti Prostějovu otočila nepříznivý stav 0:2. Vítěznou branku dal ve 44. minutě Lotyš Edgars Kulda a 66 sekund před koncem přidal pojistku Vladimír Kremláček.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport