MS v hokeji ONLINE, den patnáctý: Flek zůstává v péči doktorů, nedělní zápasy budou na Staromáku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, den patnáctý: Flek zůstává v péči doktorů, nedělní zápasy budou na Staromáku

Aktualizováno
Jakub Flek zřejmě na šampionátu dohrál.
Jakub Flek zřejmě na šampionátu dohrál.Profimedia
Klíčový den, jenž na turnaji častokrát určuje, zda byl šampionát úspěšný, či nikoliv, je minulostí a čtveřice zbylých týmů, které se probojovaly do semifinále, se během dne volna může pomalu připravovat na sobotní semifinále. Nástrahy čtvrtfinále úspěšně zvládly týmy Kanady, Švýcarska, Švédska a také Česka, které porazilo USA 1:0. Hlavní události patnáctého dne šampionátu sledujte ve speciálu Livesport Zpráv, který mapuje dění na MS 2024 v Praze a Ostravě.

21:54 – Na setkání hokejových legend Česka a Švédska se během pátku na velvyslanectví severské země v Praze objevil také Slavomír Lener (68). Bývalý trenér národního mužstva si našel čas i na krátký rozhovor pro Livesport Zprávy, během kterého vychválil atmosféru současného turnaje a zavzpomínal i na chvíle, kdy na Skandinávském poloostrově trénoval. A co sobotní semifinále proti Švédsku? "Zranitelný je každý, ale očekávám těžší zápas než se Spojenými státy," řekl. Více v článku.

Na setkání se objevili také Jan Hlaváč, Jiří Hrdina či Tomáš Vlasák.
Na setkání se objevili také Jan Hlaváč, Jiří Hrdina či Tomáš Vlasák.Marek Kratochvíl

21:11 – Sobotní semifinálový zápas mistrovství světa v Praze proti českému výběru bude pro švédského útočníka Isaca Lundeströma (24) speciální. Nastoupí proti svému klubovému spoluhráči z Anaheimu Lukáši Dostálovi (23), který patří mezi opory týmu kouče Radima Rulíka (58). Lundeström se navíc stejně jako jeho spoluhráči těší na atmosféru v multifunkční pražské aréně, kde domácí hokejisty požene za postupem do finále téměř 18 tisíc diváků. Na šampionátu doposud neporažení Švédové hráli všechny své zápasy v Ostravě. Více v článku.

20:30 – V pražské O2 areně se v sobotu odehraje semifinálová bitva mezi Českem a Švédskem, během které se rozhodne o tom, která z hokejových velmocí zabojuje o den později o světové zlato. Ještě v pátek se ale v rámci akce "Oslava ledního hokeje" na velvyslanectví Švédska v Praze setkaly hokejové legendy a výrazné osobnosti obou zemí. Vzpomínaly na dobré časy a hecovaly se v tom, kdo ostře sledovanou bitvu v sobotu ovládne. "Turnaj je zatím úžasný," chválil dvojnásobný olympijský vítěz a bývalý obránce Kenny Jönsson (49). Více v článku.

Setkání hokejových legend na velvyslanectví Švédska.
Livesport

17:35 – Zavřel bránu, už podruhé na šampionátu nedostal gól. Marně se Američané snažili, domácí reprezentaci přestříleli, ale jeden z nejmladších gólmanů šampionátu odolal. Lukáš Dostál se stal pro české hokejové fanoušky novým hrdinou. Převezl tým přes zrádné čtvrtfinále a poděkoval trenérům za odvážný tah. Málokdo čekal, že by na mistrovství světa byl jedničkou. Více informací najdete v článku.

15:58 – Za čtyři roky se světová elita sejde ve Francii, šampionát v roce 2028 bude hostit Paříž a Lyon. Země galského kohouta uspořádá turnaj potřetí v historii po letech 1951 a 2017, hrát se bude ve dnech 12.-28. května.

14:35 – Nedělní zápasy z mistrovství v hokeji budou k vidění na obrazovce na Staroměstském náměstí v Praze, instalace bude v sobotu, řekl mluvčí města.

13:06 – Start českého útočníka Jakuba Fleka v sobotním semifinále proti Švédsku je nepravděpodobný. "Je v péči doktorů, uvidíme, jak na tom bude zítra. Rozhodne se před zápasem," uvedl po dnešním poledním tréninku kouč gólmanů Ondřej Pavelec, jenž jako jediný z realizačního týmu přišel mezi novináře. Fleka ze zápasu proti Američanům vyřadily horečky.

10:35 – Hokejisté Lotyšska se na mistrovství světa v Ostravě stali terčem zlodějů. Krádeže se odehrály v hotelu, v němž byli obhájci bronzových medailí během bojů v základní skupině ubytovaní. Informaci potvrdili zástupci organizačního výboru s tím, že jediným postiženým týmem jsou právě Lotyši, kteří ve skupině B obsadili páté místo a do play off nepostoupili.

09:30 – Trenéra českých hokejistů Radima Rulíka potěšilo, že čtvrtfinále s USA (1:0) na domácím mistrovství světa rozhodl jediným gólem právě Pavel Zacha. Útočník Bostonu si až letos připsal debut v reprezentačním "áčku", z předchozích šampionátů se z různých důvodů omluvil. Podle Rulíka Zacha z dlouhodobé komunikace s vedením národního týmu vycítil, jak moc se s ním počítá. Řekl to v rozhovoru s novináři. Více informací najdete v článku.

Radim Rulík by s výkonem svých svěřenců spokojený.
Radim Rulík by s výkonem svých svěřenců spokojený.Profimedia

08:20Lukáš Dostál se stal teprve pátým českým brankářem v historii, který ve vyřazovacích bojích na MS udržel čisté konto. Před ním to dokázali pouze Tomáš Vokoun, Roman Turek, Milan Hnilička a Ondřej Pavelec.

06:25 – Na komentátorském stanovišti vedle Roberta Záruby opět emotivně prožíval zápas i Jakub Voráček.

06:20 – Dva zápasy za seniorský národní tým, jeden gól, účast v semifinále mistrovství světa. Útočník Pavel Zacha má v reprezentačním dresu skvostnou bilanci. Svou přesilovkovou trefou krátce před polovinou utkání rozsekl urputnou bitvu s Američany. A poslal Čechy vstříc bojům o medaile. "Začala nová kapitola. Tím, že jsem přijel a můžu být součástí tohohle týmu, který mě vzal skvěle do party," líčil Zacha po zápase. Více informací najdete v článku.

Pavel Zacha byl jediným úspěšným střelcem zápasu.
Pavel Zacha byl jediným úspěšným střelcem zápasu.Enetpulse

06:00 – Češi oplatili USA porážku z loňského MS, ve stejné fázi domácího šampionátu je porazili 1:0 a po dvou letech slaví postup do semifinále. Jediný gól zápasu dal ve druhé třetině Pavel Zacha. Národní tým si tak v sobotu od 14:20 zahraje o finále proti Švédsku, které o svém postupu proti Finsku rozhodlo až v prodloužení, když se trefil Joel Eriksson.

Sestřih zápasu USA – Česko.
Livesport CZ + SK
Sestřih zápasu Švédsko – Finsko.
Livesport CZ + SK