Dva Zadinovy góly na výhru San Jose nestačily, Mrázek se zapletl do roztržky za brankou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dva Zadinovy góly na výhru San Jose nestačily, Mrázek se zapletl do roztržky za brankou
Aktualizováno
Mrázek se v NHL v noci zapletl do bitky.
Mrázek se v NHL v noci zapletl do bitky.Profimedia
Filip Zadina (24) vstřelil v NHL obě branky San Jose a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, ale neodvrátil prohru 2:3 na ledě Philadelphie. Chicago převálcovalo Anaheim 7:2. V brance Blackhawks stanul Petr Mrázek (32), jenž se v polovině druhé třetiny snažil od sebe odtrhnout ve strkanici za svými zády jednoho ze spoluhráčů a Radka Gudase (33). Z opačné strany ledové plochy za ním ovšem přibruslil John Gibson (30) a pokusil se s ním pustit do křížku. Všichni účastníci šarvátky obdrželi 10minutové tresty.

Philadelphia – San Jose 3:2

Zadina, který v zápase vystřelil osmkrát, vyrovnal v přesilových hrách na 1:1 a 2:2. V závěru úvodní třetiny se prosadil bekhendovým blafákem. Při druhém gólu zakončil akci z hranice brankoviště střelou do prázdné branky. V obou případech jej ideálně uvolnil Luke Kunin.

"Dostal jsem dvě skvělé přihrávky a proměnil je, ale pořád to nestačilo a prohráli jsme. Cítil bych se lépe, kdybychom zvítězili," uvedl Zadina, který si vytvořil nové gólové maximum. Na kontě má 12 branek. O výhře Philadelphie rozhodl ve 46. minutě Owen Tippett.

Chicago – Anaheim 7:2

Mrázka překonal jen Brett Leason, jenž v oslabení otevřel skóre a na začátku druhé třetiny z dalšího rychlého protiútoku upravil střelou mezi betony skóre na 2:1. Zbytek ale vyzněl pro Chicago. Hlavním strůjcem obratu byl Connor Bedard, který poprvé v NHL nasbíral v utkání pět bodů (1+4). Zdatně mu sekundovali Philipp Kurashev (2+2) a Nick Foligno (0+4).

Za stavu 2:6 vypukla hromadná strkanice za brankou Chicaga, ze které vyplynula bitka mezi Gudasem a MacKenziem Entwistlem. Český bek měl navrch, v jednu chvíli už svého protivníka povalil na led. Rvačka ale dál pokračovala a vložil se do ní Mrázek, což vyprovokovalo do akce i Gibsona. Ten vyrazil na druhou stranu kluziště a sápal se přes rozhodčí po Mrázkovi, jehož chytil za dres a lehce mu jej přetáhl přes hlavu. K souboji nedošlo díky zásahu sudích, kteří oba gólmany oddělili.

Po incidentu z 50. minuty vystřídal Gibsona v brance Lukáš Dostál, jenž pustil jeden gól z pěti střel. Trenér Anaheimu Greg Cronin prozradil, že došlo k nedorozumění. Kouči někdo sdělil, že byla jeho brankářská jednička vyloučena do konce zápasu, protože překročila červenou čáru. "Až když se Gibson svlékal z výstroje, tak jsem se dozvěděl, že dostal dvě plus deset minut (stejně jako Mrázek) a že může pokračovat," vysvětlil Cronin změnu v brankovišti.

Minnesota – Arizona 4:1

Karel Vejmelka držel naděje Arizony na bodový zisk až do závěrečných minut. Překonali jej jen Kirill Kaprizov, který dal první gól střelou zpoza levého kruhu, a Ryan Hartman, jenž zakončil souhru v přesilové hře do odkryté branky. Český gólman se vytáhl ve třetí třetině při úniku Matse Zuccarella. Minnesota pojistila výhru až dvěma góly při hře Coyotes bez brankáře.

Vejmelka inkasoval v posledních čtyřech zápasech deset gólů. "Vejy chytal opět velmi dobře. Ale taky jsme hráli v defenzivě solidně. Drželi jsme je hodně mimo ideální střelecké pozice, dost střel jsme zblokovali. Bojovali jsme, dohrávali souboje," chválil trenér Arizony Andre Tourigny s tím, že potřebují dávat více gólů.

Calgary – Colorado 2:6

Daniel Vladař chytal při drobném zranění brankářské jedničky Jacoba Markströma podruhé za sebou od první minuty. Ještě po úvodní třetině nic nenasvědčovalo, že by opět inkasoval příděl. V prostřední části ale Colorado otočilo pěti góly z 1:2 na konečných 6:2. Vladařovo konto zatížil čtyřmi body Mikko Rantanen (2+2). Český gólman byl v posledních dvou startech pod palbou a 13 branek pustil ze 75 střel.

"Každý v kabině se musí nad sebou zamyslet. Příště musíme hrát lépe než v posledních třech zápasech," podotkl kapitán Calgary Mikael Backlund. "Nejde jen o výsledky. Musíme zvýšit nasazení, zlepšit systémové věci. Všechno musí být lepší," doplnil.

Dallas – Florida 3:4

Florida si upevnila vedení v NHL výhrou 4:3 v Dallasu. Lídr soutěže prohrával 0:3 a ještě v 52. minutě měl dvougólové manko. Na obratu se podílel dvěma góly Aleksander Barkov, třikrát udeřili Panthers v přesilových hrách.

Další zápasy NHL

Detroit utrpěl v Buffalu debakl 3:7, prohrál pošesté v řadě a vypadl ve Východní konferenci z postupové osmičky do play off. Brankář New York Rangers Igor Šesťorkin vychytal ve druhém utkání za sebou čisté konto. Na ledě Caroliny zneškodnil 28 střel včetně jednoho pokusu Martina Nečase a dovedl tým k výhře 1:0.

Tabulka NHL