Pastrňák ve svém 600. zápase v NHL exceloval, Kubalík si připsal první zásah za Ottawu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pastrňák ve svém 600. zápase v NHL exceloval, Kubalík si připsal první zásah za Ottawu

Aktualizováno
David Pastrňák proti Detroitu opět zářil.
David Pastrňák proti Detroitu opět zářil.Profimedia
Český útočník David Pastrňák (27) ve svém 600. utkání v NHL vstřelil dva góly, přidal asistenci u branky Pavla Zachy (26) a při výhře Bostonu 4:1 nad Detroitem byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Poprvé po výměně do Ottawy bodoval Dominik Kubalík (28), jenž gólem přispěl k výhře 5:2 nad Pittsburghem. Dvěma nahrávkami se blýskl obránce Vancouveru Filip Hronek (25), ale Canucks podlehli newyorským Rangers 3:4 v prodloužení. Podobně stačila jen k zisku bodu i asistence Davida Kämpfa (28), jehož Toronto prohrálo v Nashvillu 2:3 také v nastavení.

Boston – Detroit 4:1

Pastrňák ve svém jubilejním zápase čekal na bod deset a půl minuty. V čase 10:33 v přesilové hře vyzval ke střele Brada Marchanda, jehož pokus za brankovou čáru dorazil Zacha. Český centr otevřel skóre zápasu a střelecky se prosadil podruhé v sezoně.

"V posledních zápasech se snažím být víc před brankou a hledat si dorážky. Máme skvělé střelce, tak se toho snažím využívat. Jsem rád, že se to ke mně dnes odrazilo a dal jsem gól," řekl Zacha.

Za další čtyři minuty přidal gól Charlie McAvoy, ale Detroit v úvodu třetího dějství snížil. Poslední desetiminutovka patřila Pastrňákovi. Český kanonýr nejprve proměnil druhé trestné střílení v sezoně a v čase 57:41 pokusem o mantinel trefil prázdnou branku. "Chtěl jsem jen vyhodit puk ven z našeho obranného pásma. Byl to šťastný odraz," vysvětlil spokojený střelec.

Havířovský rodák má nyní na kontě v zápasech základní části NHL 630 bodů a na třináctém místě českých historických tabulek se vyrovnal Robertu Reichelovi. V pořadí střelců se Pastrňák s 309 trefami přiblížil na rozdíl jediného gólu k sedmému Petru Nedvědovi.

Boston vyhrál sedmý zápas z úvodních osmi a pojistil si vedení ve Východní konferenci. "Zápasy proti týmům ze stejné divize jsou v podstatě duely o čtyři body. Je důležité je zvládat, protože každý bod v NHL je důležitý," řekl Pastrňák, jenž je druhým nejlepším střelcem a čtvrtým nejproduktivnějším hráčem ligy.

Vancouver – NY Rangers 3:4p

Vancouver i přes prohru bodoval v šestém z osmi dosavadních zápasů v sezoně a v Západní konferenci drží třetí místo. Hronek se poprvé zapsal do statistik ve 36. minutě, kdy jeho nahození od modré čáry v přesilovce tečoval za newyorského gólmana J. T. Miller. Druhou branku český bek připravil necelých pět minut před koncem základní hrací doby. Po jeho přistrčení se do puku opřel Carson Soucy a poslal zápas do prodloužení. V něm rozhodl o bodu navíc pro Rangers K'Andre Miller.

Hronek v úvodních osmi zápasech sezony nasbíral sedm asistencí a je třetím nejproduktivnějším českým hokejistou. V počtu asistencí se mezi obránci řadí k ligové elitě. Více gólů připravil pouze tahoun Tampy Bay Victor Hedman.

Pittsburgh – Ottawa 2:5

Kubalík se na úvod angažmá v Ottawě herně i bodově trápil. Na první zápis útočník, který dvakrát v kariéře překonal hranici 20 branek za sezonu, čekal až do osmého utkání. Své trápení prolomil ve 26. minutě zápasu s Pittsburghem.

Po přihrávce Ridlyho Greiga napřáhl v pravém kruhu a zvýšil na 3:0 pro Senators. Ottawa na ledě Penguins vyhrála 5:2 a branka českého forvarda se nakonec ukázala jako vítězná.

Philadelphia – Anaheim 4:7

Hosté vtrhli do zápasu aktivně, už v 58. vteřině skóroval Ryan Strome a Ducks vedli. Když třiatřicetiletý kanadský veterán Adam Henrique svým 240. zásahem v kariéře a prvním v sezoně prostřelil v polovině zápasu Samuela Erssona v brance, bylo to už 4:0.

Flyers se nicméně nevzdali a díky dvěma brankám v rozmezí 46 vteřin snížili do konce druhé třetiny na 2:4. Jenže vstup do poslední dvacetiminutovky lépe zvládli znovu hosté a Philadelphii si drželi dostatečně od těla.

V 52. minutě pak ve vlastním oslabení potřetí v utkání zaúřadoval Vatrano a o vítězi bylo jasno. Za Anaheim odehrál proti svému bývalému klubu 21 minut a 36 vteřin (nejvíc ze všech hráčů Ducks) také obránce Radko Gudas. Čtyřikrát vystřelil, přidal jeden hit a také dva kladné body do tabulky +/-.

Nashville – Toronto 3:2p

Toronto v Nashvillu ztratilo po třech výhrách. Maple Leafs domácí přestříleli 35:24, čtyřikrát trefili brankovou konstrukci, na víc než bod za prohru 2:3 v prodloužení jim ale herní převaha nestačila.

Kämpf byl ve 33. minutě odměněn za aktivitu na brankovišti a u branky čtyřicetiletého beka Marka Giordana zaznamenal svou druhou asistenci v sezoně.

LA Kings – Vegas 3:4sn

Obhájci titulu z Vegas porazili Los Angeles 4:3 po samostatných nájezdech a bodovali i v devátém zápase. Golden Knights smazali dvoubrankové manko a ještě necelou minutu před koncem vedli 3:2. V čase 58:57 poslal zápas do prodloužení obránce Kings Drew Doughty, v závěrečném rozstřelu ale výhru urvali hosté z Vegas. Vítězný nájezd proměnil Jack Eichel.

Další výsledky