Pardubice porazily Karlovy Vary a ovládly základní část, Motor doma přejel Třinec 5:2

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice porazily Karlovy Vary a ovládly základní část, Motor doma přejel Třinec 5:2

Aktualizováno
Pardubice obhájily Pohár Jaroslava Pouzara.
Pardubice obhájily Pohár Jaroslava Pouzara.Profimedia
Základní část hokejové extraligy má po odehrání 50. kola jistého vítěze. Pohár Jaroslava Pouzara získali hráči Pardubic, největšího předsezonního favorita na zisk mistrovského titulu. Porážkou Brna ve Vítkovicích se zdramatizoval boj o čtvrté místo, z něhož mohou Kometu ještě sesadit České Budějovice, Liberec i sedmý Litvínov, který má tříbodové manko. Třináctá Mladá Boleslav se přiblížila na čtyři body dvanáctým Karlovým Varům a stále může pomýšlet na účast v předkole play off.

Pardubice – Karlovy Vary 6:2

Pardubičtí získali jistotu výhrou nad Karlovými Vary 6:2, na niž dosáhli i přesto, že inkasovali jako první a ještě po úvodní třetině prohrávali 1:2. Dva góly domácích dal útočník Tomáš Hyka. Hosté vyšli naprázdno pošesté za sebou a na Mladou Boleslav mají k dobru už jen čtyři body.

Zatímco loni triumfovalo Dynamo se ziskem 108 bodů, nyní jich mají svěřenci kouče Marka Zadiny po sedmé výhře za sebou již 117 a druhá Sparta už je nemůže v závěrečných dvou kolech přeskočit. Dynamo má navíc šanci překonat rekord Liberce, který v sezoně 2015/16 nastřádal ještě o bod více.

Základní část vyhráli Pardubičtí celkově posedmé v historii - v československé lize to bylo v sezonách 1972/73, 1986/87 a 1988/89 a v české extralize také v ročnících 2002/03 a 2003/04.

Motor ČB – Třinec 5:2

České Budějovice porazily Třinec 5:2 a podruhé za sebou bodovaly naplno a z pátého místa mají na čtvrté Brno už jen jednobodové manko. Třetí Oceláři naproti tomu po sérii sedmi duelů bez ztráty vyšli ve druhém vystoupení po sobě naprázdno. Třemi body za dva góly a nahrávku se pod úspěch Motoru podepsal útočník Jan Ordoš.

Plzeň – Mladá Boleslav 3:5

Bruslaři z Mladé Boleslavi vyhráli na ledě Plzně 5:3 a stále živí teoretickou naději na postup do předkola play off. Hosté díky povedené úvodní třetině získali dvoubrankový náskok, jenže domácí stačili do druhé přestávky vyrovnat. Třetí tříbodovou výhru z posledních čtyř utkání zajistily Středočechům dvě slepené branky ve třetí části. Dva góly Bruslařů zaznamenal Pavol Skalický a tři asistence si připsal Róbert Lantoši.

Vítkovice – Kometa 2:0

Vítkovice zdolaly Brno 2:0 a derou se do horní osmičky tabulky. O vítězství nad Kometou se v závěrečné části postaral dvěma góly lotyšský útočník Rihards Bukarts. Ostravané zvítězili popáté v řadě a brankář Lukáš Klimeš si během týdne proti Brnu připsal druhou nulu, celkově svou sedmou v sezoně.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Kladno – Litvínov 2:0

Poslední Kladno porazilo doma Litvínov 2:0 a vyhrálo jako jistý účastník baráže o udržení třetí z posledních pěti zápasů. Obě branky dali v přesilových hrách obránce Jiří Ticháček a kapitán Radek Smoleňák. Lotyšský gólman Mareks Mitens udržel poprvé v české extralize čisté konto. Rytíři potvrdili, že se jim proti Litvínovu daří, a vyhráli osmý z uplynulých deseti vzájemných soubojů.

Olomouc – Liberec 2:5

Liberečtí Bílí Tygři zvítězili v Olomouci 5:2. Hanáci vedli ještě v polovině duelu 2:0, přesto ztratili pátý z posledních šesti zápasů. Hosté mají po obratu ze šestého místa jen dvoubodové manko na Brno. Liberečtí uspěli v pátém z posledních šesti vzájemných zápasů s Olomoucí zejména díky hattricku útočníka Jakuba Rychlovského, jenž se dotáhl v čele tabulky střelců na spoluhráče Tomáše Filippiho. Oba góly poražených vstřelil v den 33. narozenin Jakub Orsava.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Sparta – Mountfield HK 4:1

Druhá Sparta zdolala Hradec Králové 4:1 a bodovala v devátém utkání v řadě. Osm zápasů v této sérii vyhrála. Dvěma góly a asistencí se na vítězství podílel útočník Pavel Kousal. Východočeši prohráli potřetí za sebou a v tabulce jsou devátí. Sparta skončí po základní části druhá.

"Jsme rádi za tři body, ale první třetina byla z naší strany hodně špatná. Hradec nás přestřílel, měli dost šancí. O přestávce jsme si k tomu něco řekli, trošku se to zlepšilo a druhá půlka zápasu vypadala z naší strany trošku jinak," řekl útočník Sparty Jan Buchtele.

Tabulka TELH

Se začátkem nové sezony nabízí Livesport.cz ve spolupráci s Radiožurnálem Sport audiokomentáře ze všech zápasů hokejové extraligy.