V úterý to nebylo ideální, ale dneska jsme to byli my, chválil po utkání dvougólový Vondráček

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
V úterý to nebylo ideální, ale dneska jsme to byli my, chválil po utkání dvougólový Vondráček
Vondráček byl střelcem vítězné branky.
Vondráček byl střelcem vítězné branky.Profimedia
Hokejový útočník Tomáš Vondráček (33) se dvěma góly v závěru třetí třetiny podepsal pod výhru Pardubic ve druhém semifinále proti Třinci. V rozhovoru s novináři řekl, že je rád, že Dynamo hrálo důrazněji než v prvním duelu série a odčinili tak úterní porážku.

Pardubice – Třinec 6:3

Vondráčkův čas přišel v 55. minutě za stavu 3:3. "Honza Mandát odvedl skvělou práci a našel mě. Gól jde hlavně za ním," pochválil Vondráček spoluhráče ze čtvrtého pardubického útoku. Po Mandátově akci rychle zakončil. "Prostě jsem chtěl vystřelit nahoru a naštěstí to tam spadlo," řekl po utkání, které Pardubice vyhrály 6:3.

Podruhé a celkově pošesté v letošním play off se prosadil o 88 sekund později, kdy jeho střela se štěstím prošla za záda Ondřeje Kacetla. Třinečtí se platnost gólu snažili zvrátit trenérskou výzvou, ale neuspěli. Podle rozhodčích kontakt Kacetla s Patrikem Poulíčkem neměl na akci vliv. "Prošlo to trochu se štěstím a ještě si to podle mě Třinečtí srazili, takže to byla trošku úleva," uvedl Vondráček.

Důrazný útočník svými góly zareagoval na trefy Ocelářů, kteří ve třetí části dokázali vyrovnat z 1:3 na 3:3. "Myslím, že ve finále by to nevzdal žádný tým. Je to pro nás ponaučení, abychom byli zodpovědnější a krotili trochu emoce," uvedl Vondráček. I za stavu 3:3 si domácí tým stále věřil. "Na černé myšlenky nebyl čas, ještě zbývalo dost času do konce. Zápas byl pořád vyrovnaný, my jsme chtěli být pozitivní a to se nám vyplatilo," poznamenal.

Hned od začátku druhého finále bylo znát, že Pardubičtí chtějí hrát důrazněji a častěji se dostávat přímo před třineckou branku. "Chtěli jsme to a myslím, že se to povedlo. Nejen v tom byl rozdíl. Dneska jsme to byli my, takhle se chceme prezentovat. V úterý to nebylo ideální, ale už je to za námi a nyní jsme to odčinili," podotkl dodal třiatřicetiletý útočník.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Východočeši tak srovnali stav finálové série. "Je skvělé, že jsme zápas zvládli. Teď se nachystáme na dva zápasy v Třinci a chceme je vyhrát. Je úplně jedno, že to bylo před cestou tam. Je důležité, že jsme zápas zvládli a vyrovnali. Chceme dál předvádět naši poctivou hru a náš hokej," dodal Vondráček.

Utkání Třinec – Pardubice (sobota 20. dubna, 17:00)