Maroko může pro Afriku získat první medaili z MS, Chorvaté bojují o třetí cenný kov

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Maroko může pro Afriku získat první medaili z MS, Chorvaté bojují o třetí cenný kov
Maroko může pro Afriku získat první medaili z MS, Chorvaté bojují o třetí cenný kov
Maroko může pro Afriku získat první medaili z MS, Chorvaté bojují o třetí cenný kovProfimedia
Zápas o třetí místo bývá soubojem zklamaných týmů, v případě Chorvatska a Maroka se ale o nedostatku motivace úplně hovořit nedá. Tým okolo Luky Modriće (37) může dokázat sílu končící generace a vybojovat druhou medaili z mistrovství světa v řadě a třetí v historii, Lvi z Atlasu by zase rádi získali vůbec první cenný kov nejen pro sebe, ale i pro celý africký kontinent.

Oba soupeři se potkali už v úvodním utkání základní skupiny a byla z toho nezáživná bezbranková remíza. Chorvati v základní skupině poté přesvědčivě porazili Kanadu a k postupu jim stačila další remíza s Belgií. V play off pak dvakrát prošli dál až díky penaltovým rozstřelům, nejprve s Japonskem a následně s Brazílií. V semifinále pak nestačili na Argentinu, jíž podlehli jasně 0:3.

Chorvatsko má drobnou výhodu v tom, že semifinálový zápas sehrálo o den dříve než Maroko, a tak má větší prostor na rekonvalescenci. Přesto je ale téměř jisté, že ze sestavy vypadne tradiční opora záložní řady Marcelo Brozović. Ten odstoupil předčasně z utkání s Argentinou a od té doby s týmem netrénoval. Podobně je na tom i Josip Juranović, volno místo přípravy dostal i Dejan Lovren a na hotelu kvůli viróze zůstal i Nikola Vlašić.

Sestřih zápasu Argentina –⁠ Chorvatsko
Livesport CZ

“Je to pro nás velmi důležitý zápas, boj o medaili. A myslím, že Maročané to mají úplně stejně. Budou nyní ještě těžším soupeřem než v prvním zápase. V průběhu turnaje nabrali sebevědomí a nikoho se nebojí," řekl na předzápasové tiskové konferenci trenér Zlatko Dalić.

Ten musel odpovídat i na otázky, zda zápas o bronz bude také posledním utkáním Luky Modriće v reprezentaci. “Myslím si, že Luka bude hrát i za dva roky na mistrovství Evropy v Německu. Rozhodne se samozřejmě sám, ale nemyslím si, že by na to neměl," uvedl Dalić.

Maroko základní skupinu vyhrálo a až do čtvrtfinále drželo výjimečnou bilanci jediné inkasované branky. Stejně jako Chorvaté si i svěřenci Walida Regraguie jednou pomohli k postupu penaltovým rozstřelem, když v osmifinále překvapivě vyřadili španělskou reprezentaci. Pak poslali domů i hvězdného Cristiana Ronalda s Portugalskem a nad jejich síly byla až v semifinále Francie.

Sestřih zápasu Francie –⁠ Maroko
Livesport CZ

Lvi z Atlasu budou hrát bez obránce a kapitána Romaina Saïsse, který má problémy se stehenním svalem. Nejistý je i start dalšího stopera Nayefa Aguerda, obránce Noussaira Mazraouiho a útočníka Youssefa En-Nesyriho.

"V tomhle zápase půjde o bronzové medaile a všichni chtějí hrát. Jen u některých hráčů nemůžeme riskovat, to je případ našeho kapitána," posteskl si Regragui. Maroko po prohraném semifinále stále cítí křivdu kvůli neodpískané penaltě. "Chtěli jsme hrát finále. Na postupu Francie to nic nezmění, ale pokud rozhodčí dělají chyby, je dobré na ně upozornit. Kdyby sudí penaltu odpískal, postoupili bychom my," prohodil kouč.

Pravděpodobné sestavy:

Chorvatsko: Livaković –⁠ Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa (Barišić) –⁠ Modrić, KovačićKramarić, Majer, PerišićLivaja

Maroko: BonoHakimi, El-Yamiq, Dari, Attiyat-AllahOunahi, Amrabat, AmallahZiyech, En-Nesyri, Boufal

Přehled zápasu Chorvatsko –⁠ Maroko