Mick Schumacher si dojel pro první body ve formuli 1, dočkal se v 31. závodě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Mick Schumacher si dojel pro první body ve formuli 1, dočkal se v 31. závodě
Po závodě vyzařovala z Schumachera naprostá spokojenost.
Po závodě vyzařovala z Schumachera naprostá spokojenost.Profimedia
Trvalo to, ale Mick Schumacher (23) v nedělní Velké ceně Velké Británie konečně dosáhl na první kariérní body ve formuli 1. Německy pilot stáje Haas dojel na okruhu Silverstone osmý a částečně tak setřásl tlak, který na něj nakládá skutečnost, že je synem sedminásobného mistra světa a legendy F1 Michaela (53).

Jeho vstup do formule 1 logicky provázela velká očekávání, která je pro rodáka ze švýcarského Vaudu obtížné naplňovat. Zatímco jeho otec v roce 1991 bodoval už ve svém druhém závodě, když v barvách Benettonu dojel pátý ve Velké ceně Itálie, Mick se dočkal až na 31. pokus.

"Je skvělé, že se nám ve finiši podařilo získat body hned dvakrát a v Poháru konstruktérů jsme přeskočili jsme přeskočili Aston Martin. Právě o to jsme se už delší dobu snažili,” připomněl po závodě, že jeho stájový kolega Kevin Jan Magnussen dojel na 10. místě a pro Haas tak k Schumacherovým čtyřem bodům získal ještě jeden. "Teď se budeme snažit kousek po kousku stahovat body na ostatní týmy."

Úspěch přišel právě včas. V zákulisí se totiž šuškalo, že bude-li série špatných výsledků pokračovat, mohl by Schumacher z kolotoče F1 vypadnout. Dosud byla největším úspěchem MIcka Schumachera 11. příčka z letošní bahrajnské Grand Prix, blízko bodů byl přitom letos už několikrát. V květnové Velké ceně Miami se čtyři kola před cílem srazil se svým mentorem Sebastianem Vettelem (35), když bojoval o deváté místo, v červnu na Velké ceně Kanady vyjel v kvalifikaci šestou příčku, ale na bodované umístění to nestačilo - v 19. kole motor jeho monopostu vypověděl službu.

V Británii se Schumacher dokázal vyhnout brzké hromadné nehodě, která vyřadila několik vozů, a předvedl dobrý výkon. V samém závěru dokonce jel kolo na kolo s Verstappenem a nizozemského jezdce se pokoušel připravit o sedmé místo.

"Byl to risk, aby dosáhl na další body," podotkl k tomu Schumacher. Uvidím, zda bude podobně riskovat a sahat na body i v dalších velkých cenách, ta příští je na programu už o nadcházejícím víkendu v Rakousku.