Ferrari prodloužilo smlouvu s Leclercem. Věřím, že to nejlepší teprve přijde, řekl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ferrari prodloužilo smlouvu s Leclercem. Věřím, že to nejlepší teprve přijde, řekl

Charles Leclerc zůstává u Ferrari.
Charles Leclerc zůstává u Ferrari.Profimedia
Stáj formule 1 Ferrari prodloužila smlouvu s jezdcem Charlesem Leclercem (26). Délku nového kontraktu italský tým v tiskové zprávě na svém webu neuvedl. Monacký pilot závodí za Ferrari od roku 2019 a dosavadní smlouva mu platila do konce této sezony.

"Mám velkou radost, že budu nosit závodní kombinézu Ferrari ještě několik sezon. Mým snem bylo závodit za tenhle tým už od tří let," řekl Leclerc. "Od té doby, co jsem v roce 2016 nastoupil do akademie Ferrari, je to má druhá rodina. Za posledních pět let jsme toho společně hodně dokázali a prošli si vším možným. Nicméně věřím, že to nejlepší teprve přijde. Mým snem zůstává vyhrát mistrovství světa s Ferrari a jsem si jistý, že v příštích letech zažijeme skvělé časy a uděláme radost našim fanouškům," dodal vítěz pěti Velkých cen.

V uplynulé sezoně se Leclercovi žádný závod vyhrát nepovedlo, v konečném hodnocení seriálu skončil pátý. Jeho nejlepším výsledkem v pořadí MS je druhé místo z roku 2022. Ferrari pomohl spolu se Španělem Carlosem Sainzem loni k třetímu místu v Poháru konstruktérů.