Salač bude v Kataru na startu Moto2 v sedmé řadě, sprint MotoGP ovládl Španěl Martín

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Salač bude v Kataru na startu Moto2 v sedmé řadě, sprint MotoGP ovládl Španěl Martín
Filip Salač nově závodí v barvách ELF Marc VDS Racing.
Filip Salač nově závodí v barvách ELF Marc VDS Racing.Profimedia
Filip Salač (22) odstartuje do zahajovací motocyklové Velké ceny Kataru až ze sedmé řady. V kvalifikaci Moto2 v sobotu český jezdec obsadil 19. místo. Z pole position vyrazí Španěl Arón Canet. Prvním lídrem v královské třídě MotoGP se stal Španěl Jorge Martín, který způsobem start – cíl ovládl úvodní sprint.

Salač, který nově závodí v barvách elitního týmu ELF Marc VDS Racing, do soubojů o místa na startovním roštu postoupil s 18. časem z tréninků. Přípravu jezdců narušil déšť, kvůli kterému v pátečním tréninku zajeli měřené kolo jen čtyři aktéři. Dnešní výkon v druhém tréninku Salačovi nestačil na postup mezi čtrnáctku finalistů a musel bojovat v první části kvalifikace o čtyři zbylá místa. K účasti v té druhé mu nakonec chybělo 113 tisícin sekundy.

Už po pátku, kdy byl na programu také nově zařazený volný trénink, si český jezdec na týmovém webu stěžoval na menší potíže s paží, kterou si nechal po minulé sezoně operovat kvůli takzvanému syndromu arm pump.

Úvodní sprint MotoGP skončil triumfem vicemistra světa Martína, který navázal na předchozí kvalifikaci, v níž si překonáním rekordu okruhu zajistil pole position. Závod na 11 kol vyhrál jezdec Ducati s více než půlsekundovým náskokem před Jihoafričanem Bradem Binderem. Na stupních vítězů je doplnil Španěl Aleix Espargaró, za nímž sprint dokončil italský obhájce titulu Francesco Bagnaia.

Moto2: Losail