Nejhorší výsledek sezony. Salačovi se za hranicemi nedařilo, v Sasku dojel třináctý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejhorší výsledek sezony. Salačovi se za hranicemi nedařilo, v Sasku dojel třináctý

Salačovi se na německém okruhu vůbec nedařilo.
Salačovi se na německém okruhu vůbec nedařilo.Instagram Filipa Salače
Český motocyklista Filip Salač (21) obsadil ve Velké ceně Německa Moto2 třinácté místo a zaznamenal nejhorší výsledek v sezoně. Poprvé se nevešel do nejlepší desítky. Na Sachsenringu vyhrál Španěl Pedro Acosta.

Závod nejsilnější kubatury MotoGP vyhrál Jorge Martín a připsal si první triumf od srpna 2021. Španělský jezdec zvítězil před lídrem šampionátu Francescem Bagnaiou z Itálie a Francouzem Johannem Zarcem.

Salač odstartoval až ze třinácté příčky, navíc se musel vyrovnat s bolestí zápěstí po pádu v kvalifikaci. Krátce po startu se sice posunul na jedenácté místo, ale postupně se pořadím propadl zpět na konečnou třináctou příčku.

Jezdec stáje Gresini se tak poprvé sezoně nevešel do elitní desítky. Nejhůř byl dosud devátý ve Španělsku, maximem pro něj byla stříbrná pozice z Francie.

Acosta vyhrál podruhé za sebou a pro celkově čtvrté vítězství v ročníku si dojel s pohodlným náskokem téměř tří sekund před dvojicí Tony Arbolino z Itálie a Jake Dixon z Velké Británie.

V průběžném pořadí mistrovství světa patří se ziskem 139 bodů první příčka Arbolinovi s náskokem 15 bodů před Acostou. Salač, který ve všech dosavadních sedmi závodech v sezoně bodoval, má na kontě 72 bodů a je pátý.

Výsledky Moto2: Saschenring

Martín vítězstvím navázal na sobotní triumf ze sprintu, ve kterém Bagnaia stejně jako v neděli obsadil druhou příčku. Martín v neděli vyhrál s náskokem 64 tisícin, Zarco už zaostal o sedm sekund.

Martín, který před měsícem ovládl sprint v Le Mans, se dočkal prvního úspěchu v hlavním závodě po dvou letech. Naposledy uspěl v srpnu 2021 ve Velké ceně Štýrska ve Spielbergu.

Průběžné pořadí šampionátu vede stále Bagnaia se ziskem 160 bodů. Martín na něj na druhé příčce ztrácí 16 bodů, třetí je Ital Marco Bezzecchi se 126 body.

Do závodu po pádu v ranní zahřívací části nenastoupil šestinásobný mistr světa MotoGP Marc Márquez. Pro třicetiletého španělského jezdce to byl už pátý pád na letošní Velké ceně Německa, při kterém si zlomil palec na levé ruce.

Márquez poprvé spadl v pátečním tréninku, kdy navíc srazil i Johanna Zarca a motorkou rozpůlil stroj francouzského jezdce. Poté Španěl upadl hned třikrát v sobotní kvalifikaci.

Výsledky MotoGP: Saschenring