Salač popáté v sezoně vyrazí z 13. místa. V Katalánsku musel jet i první část kvalifikace

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Salač popáté v sezoně vyrazí z 13. místa. V Katalánsku musel jet i první část kvalifikace
Aktualizováno
V Katalánsku musel Filip Salač absolvovat i i první část kvalifikace.
V Katalánsku musel Filip Salač absolvovat i i první část kvalifikace.Profimedia
Filip Salač (21) odstartuje do nedělní motocyklové Velké ceny Katalánska ze 13. místa. Stejnou výchozí pozici v kvalifikaci třídy Moto2 si český jezdec zajistil popáté v sezoně. Poprvé ale letos musel absolvovat i první část kvalifikace, protože se v kombinaci tréninkových časů nevešel mezi postupující čtrnáctku.

Přímá účast mu na 15. pozici utekla o 29 tisícin sekundy, ale v první kvalifikaci se v úplném závěru vklínil mezi postupující čtveřici na třetí příčku. Ve finále soubojů o pozice na startu Grand Prix nechal jezdec týmu Gresini za sebou pět soupeřů, na nejrychlejšího Jakea Dixona z Británie ztratil 401 tisícin a na roštu bude stát v páté řadě.

Před jedenáctým závodem sezony patří Salačovi šesté místo v průběžné klasifikaci. V této sezoně dojel sedmkrát v první desítce, nejlépe byl druhý v Le Mans. V čele pořadí je Španěl Pedro Acosta, který odstartuje z konce třetí řady.

Výsledky kvalifikace na VC Katalánska

Kvalifikaci královské MotoGP vyhrál suverénní lídr šampionátu Francesco Bagnaia z Itálie, ale v následném sprintu na pátý triumf v sezoně nedosáhl. Tovární jezdec Ducati se musel sklonit před Španělem Aleixem Espargarem na aprilii, pro něhož to bylo v jedenáctikolovém závodě premiérové prvenství. Letos už ale vyhrál hlavní závod v srpnu v Silverstonu, kde za sebou nechal rovněž Bagnaiu. Třetí projel cílem sprintu další španělský závodník Maverick Viňales.