Evans udržel v Japonské rallye výrazný náskok a míří k titulu vicemistra světa

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Evans udržel v Japonské rallye výrazný náskok a míří k titulu vicemistra světa

Elfyn Evans míří k titulu vicemistra světa.
Elfyn Evans míří k titulu vicemistra světa.wrc.com
Britský jezdec Elfyn Evans (34) udržel po druhé etapě Japonské rallye více než minutový náskok a míří k titulu vicemistra světa. Jezdcům Toyoty patří v závěrečné rallye sezony i další dvě místa v průběžném pořadí: druhý je se ztrátou minuty a 15 sekund osminásobný mistr světa Sébastien Ogier (39) a třetí již jistý letošní šampion Kalle Rovanperä (23).

Evans přišel během osmi rychlostních zkoušek o 35 vteřin z pátečního náskoku, přestože dva měřené testy v proměnlivém počasí vyhrál. "Asi jsme na některých místech jeli až moc opatrně, ale s takovým náskokem to prostě bývá ošidné," citoval ho web šampionátu.

Ve čtyřech rychlostních zkouškách byl nejrychlejší domácí Takamoto Kacuta, jemuž to po pátečních potížích vyneslo posun na šesté místo. Až v druhé desítce je Evansův soupeř v boji o druhou pozici v šampionátu Thierry Neuville.

Belgičan do posledního závodu sezony odstartoval se sedmibodovou ztrátou, v pátek havaroval a v rallye pokračuje s bezmála půlhodinovým odstupem za nejlepšími. V neděli bude letošní ročník mistrovství světa zakončen šesti rychlostními zkouškami.

Přehled Japonské rallye