Po osmi měsících zase v tempu. Ricciardo měl obavy, nakonec byl ale s 13. místem spokojený

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Po osmi měsících zase v tempu. Ricciardo měl obavy, nakonec byl ale s 13. místem spokojený

Ricciardo byl po závodě spokojený.
Ricciardo byl po závodě spokojený.AFP
Daniel Ricciardo (34) byl se svým 13. místem v nedělní Velké ceně Maďarska při návratu do týmu Alpha Tauri spokojen. Po závodě s trochou nadsázky prohlásil, že je rád, že přežil.

Australan, který se zúčastnil svého prvního závodu po osmi měsících od loňského propuštění z McLarenu, přiznal, že měl obavy, zda přežije horko a fyzickou náročnost okruhu Hungaroring. "Ale cítím, že mám ještě trochu energie," řekl po závodě.

"Určitě jsem byl, nechci říct, znepokojený... Tohle je vždycky jeden z fyzicky nejnáročnějších závodů. Nemluvě o tom, že jsem osm měsíců nebyl v tempu. Myslel jsem, že budu po 30 kolech zpívat, abych se nadechl čerstvého vzduchu, ale ve skutečnosti jsem se cítil skvěle," zhodnotil svůj návrat na okruhy populární jezdec.

Daniel Ricciardo odstartoval ze 13. místa, přičemž se během závodu propadl až na 18. pozici. Nakonec u jeho jména po 70 kolech ale svítila stejná pozice, ze které do závodu startoval.

"Tempo závodu bylo dobré. Smůlu jsem měl na startu, když jsem se propadl dozadu. Jsme tým, který potřebuje, aby se mu všechno dařilo a bodoval. Věděl jsem, že v tu chvíli je nemožné dostat se zpět do první desítky. Jsem rád, že jsem mohl pokračovat v závodě a poučit se z auta. Jsem spokojený s tím, jak to nakonec dopadlo," zdůraznil Ricciardo. Jeho týmový kolega Juki Cunoda skončil na 15. místě.