Red Bullu úvodní tréninky na VC Maďarska vůbec nevyšly, Pérez havaroval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Red Bullu úvodní tréninky na VC Maďarska vůbec nevyšly, Pérez havaroval

Aktualizováno
Pérez probrzdil v úvodu tréninku pátou zatáčku a skončil v trávě mimo trať.
Pérez probrzdil v úvodu tréninku pátou zatáčku a skončil v trávě mimo trať.Profimedia
Stáj Red Bull s lídrem mistrovství světa formule 1 Maxem Verstappenem (25) nevstoupila valně do soutěžního víkendu v Maďarsku. Nizozemský obhájce titulu se musel v tréninkovém dnu spokojit až s jedenáctým časem, jeho týmový kolega Sergio Pérez (33) měl v úplném úvodu nehodu a nakonec mu patří až 18. pozice. Nejrychlejším mužem dne byl Charles Leclerc (25) z Ferrari.

Úvodní trénink na nedělní Velkou cenu Maďarska ovlivnily déšť a Pérezova nehoda. Druhý muž průběžného pořadí z Mexika hned v prvním kole probrzdil pátou zatáčku a skončil v trávě mimo trať. Po jeho nehodě byly jízdy na osm minut přerušeny a následně začalo pršet, takže jezdci neměli příliš možností zajet měřená kola. "Byla to moje chyba a jsem vděčný týmu, že dal vůz dohromady, abychom mohli ve druhém tréninku odjet alespoň pár kol," řekl Pérez.

Nejrychlejší byl Brit George Russell z Mercedesu. Jeho týmový kolega Lewis Hamilton ani Verstappen za špatných podmínek neobkroužili ani jedno měřené kolo a v druhém tréninku už v suchých podmínkách se oba umístili až ve druhé desítce pořadí.

Leclerc byl o 15 tisícin rychlejší než Lando Norris z McLarenu, třetí byl Pierre Gasly z Alpine. Verstappen zajel o 593 tisícin horší čas než monacký lídr, Hamilton zaostal o více než sekundu a výrazně prohrál i s navrátilcem do F1 Danielem Ricciardem, který v barvách AlphaTauri skončil čtrnáctý. Při jedenáctém závodě sezony se nicméně čekají výrazně vyšší teploty a v trénincích získaná data zřejmě nebudou pro týmy směrodatná.

"Auto se nechovalo špatně. Bylo trochu nedotáčivé, ale když jsem zkusil Long Run, zdálo se konkurenceschopné," řekl Verstappen, který v Maďarsku startuje s vozem vybaveným některými novými díly. "Je těžké teď něco říct o rychlosti, ale celkově je to pořád silné auto," dodal.

V sobotu je na programu třetí trénink a kvalifikace. V neděli bude Verstappen útočit na sedmý triumf za sebou a devátý v sezoně, jímž by vylepšil aktuální náskok 99 bodů v čele před Pérezem.

Kompletní výsledky tréninků VC Maďarska