Musetti ovládl turnaj v Neapoli, v italském finále předčil Berrettiniho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Musetti ovládl turnaj v Neapoli, v italském finále předčil Berrettiniho

Musetti s trofejí pro vítěze.
Musetti s trofejí pro vítěze.Profimedia
Turnaj ATP 250 v Neapoli vyvrcholil finálovým soubojem domácích hráčů, z nichž měl více důvodů k radosti Lorenzo Musetti (20). Mladý Ital porazil 7:6 6:2 Mattea Berrettiniho (26) a zvítězil i ve druhém finálovém zápase kariéry.

První na okruhu ATP si Musetti zahrál letos v létě v Hamburku a hned ho přetavil v triumf. A uspěl i podruhé při finálové premiéře v domácím prostředí a na tvrdém povrchu.

Na nové akci ATP 250 v Neapoli neprohrál ani set, v boji o titul si poradil bez ztráty podání se zkušenějším krajanem Berrettinim. První sadu bez jediného brejku získal v tie-breaku, směr vývoje druhého dějství určil brejkem hned v úvodním gamu. Zvítězil po dvou hodinách.

"První set byl opravdu těžký a hodně dlouhý. Matteo je bojovník. I když nebyl stoprocentně fit, bojoval až do konce. Oba jsme dnes nehráli svůj nejlepší tenis, bylo to pro nás hodně emotivní. Ale v důležitých momentech jsem hrál lépe," komentoval záaps Musetti. "Je moc příjemné být tady se svou rodinou a všemi fanoušky. Je to pro mě opravdu velké vítězství a důležitý okamžik kariéry."

Bývalý šestý hráč světa a finalista loňského Wimbledonu Berrettini hrál finále podvanácté v kariéře a poprvé na tvrdém povrchu a v domácím prostředí. Sbírku sedmi titulů – čtyř z trávy a tří z antuky – ale nerozšířil. Letos už triumfoval ve Stuttgartu a Queen's Clubu, vyhrát poprvé během jedné sezony tři turnaje ale stále nedokázal.

Statistiky utkání Musetti – Berrettini