Musetti slaví první titul kariéry, v Hamburku mu nestačil ani favorizovaný Alcaraz

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Musetti slaví první titul kariéry, v Hamburku mu nestačil ani favorizovaný Alcaraz

Lorenzo Musetti nenašel v Hamburku přemožitele.
Lorenzo Musetti nenašel v Hamburku přemožitele.Profimedia
Lorenzo Musetti (20) porazil ve finále turnaje v Hamburku nejvýše nasazeného Carlose Alcaraze (19) a získal první titul v kariéře. Italský tenista, jenž hrál finále na okruhu ATP poprvé, promarnil ve druhém setu pět mečbolů, nakonec ale o rok mladšího favorita zdolal 6:4, 6:7, 6:4.

Musetti získal vyrovnaný úvodní set za 43 minut a ve druhém servíroval za stavu 5:4 na vítězství. Ani jeden ze dvou mečbolů ale neproměnil a Alcaraz dovedl sadu do tie-breaku. V ní Ital promarnil další tři možnosti zápas ukončit a musel o premiérovou trofej zabojovat ve třetím setu. V něm nejprve v šestém gamu odvrátil Alcarazův brejkbol, sám pak v desáté hře svou jedinou šanci na brejk proměnil.

Alcaraz, jenž byl dosud ve všech svých pěti finálových startech na okruhu ATP bezchybný, tak poprvé odešel z duelu o titul poražen a pátou letošní trofej do sbírky nepřidal. Díky postupu do finále se ale v pondělním vydání pořadí ATP posune na páté místo a bude nejmladším hráčem v první pětce po Rafaelu Nadalovi před 17 lety. Musetti si vylepší žebříčkové maximum na 31. místo.