Omlouváme se všem fanouškům. Debakl musíme hodit za hlavu, zní ze švýcarského týmu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Omlouváme se všem fanouškům. Debakl musíme hodit za hlavu, zní ze švýcarského týmu

Švýcaři se vzpamatovávají z historického debaklu.
Švýcaři se vzpamatovávají z historického debaklu.Profimedia
Fotbalisté Švýcarska podle trenéra Murata Yakina musejí hodit za hlavu debakl 1:6 s Portugalskem v úterním osmifinále světového šampionátu v Kataru. Kapitán Xherdan Shaqiri (31) se za nejtěžší porážku země helvétského kříže v historii MS omluvil fanouškům.

Portugalci nakročili k suverénnímu vítězství už v prvním poločase, kdy se trefili Goncalo Ramos a Pepe. Po změně stran Ramos zkompletoval hattrick, další branky favorita přidali Raphaël Guerreiro a střídající Rafael Leao. Za Švýcary pouze snížil Manuel Akanji na průběžných 1:4.

"Prohráli jsme, ale to neznamená, že musíme být příliš pesimističtí a všechno jenom kritizovat. Hráči ukázali skvělého týmového ducha. Měli jsme velké plány, které bohužel nefungovaly. Musíme to hodit za hlavu, překonat to jako tým a dívat se dopředu," řekl Yakin novinářům.

"Omlouvám se jménem týmu všem švýcarským fanouškům. Nebyla to naše pravá tvář. Jsme hodně zklamaní, ukázali jsme naše limity. Prohráli jsme zápas už v prvním poločase, byli jsme všude pozdě," doplnil záložník Shaqiri z Chicaga Fire.

Sestřih zápasu Portugalsko – Švýcarsko
Livesport CZ

Švýcaři podlehli Portugalcům ve čtvrtém z posledních pěti utkání. "Musíme přijmout tuto porážku a pogratulovat soupeři. Portugalsko bylo lepším týmem a překvapilo nás. Konečný výsledek mě mrzí," prohlásil osmačtyřicetiletý Yakin, který plánuje dodržet smlouvu platnou do roku 2024.

S vystoupením mužstva na turnaji byl spokojený. Švýcaři ve skupině porazili Kamerun 1:0, Srbsko 3:2 a podlehli Brazílii 0:1. "Hráli jsme skvělý fotbal, ale v osmifinále jsme narazili na lepšího soupeře. Jsme smutní, že jsme vypadli, přesto můžeme být pyšní na to, co jsme tady dokázali. Na konci jsme nebyli dost silní a čerství...víc jsme nemohli udělat," dodal Yakin.