Pardubice i se Sedlákem uhájily extraligové vedení, Vítkovice doma poprvé nebodovaly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice i se Sedlákem uhájily extraligové vedení, Vítkovice doma poprvé nebodovaly

Aktualizováno
Pardubice i se Sedlákem uhájily extraligové vedení, Vítkovice doma poprvé nebodovaly
Pardubice i se Sedlákem uhájily extraligové vedení, Vítkovice doma poprvé nebodovalyProfimedia
Vítkovice v prestižním derby padly s mistrovským Třincem 1:2 a poprvé v sezoně před vlastními fanoušky nebodovaly. Pardubice, které i s novou posilou Lukášem Sedlákem (29) porazily po nájezdech Mladou Boleslav, tak po 30. extraligovém kole odskočily na prvním místě tabulky na rozdíl tří bodů. Sparta v posledním duelu před vánočními svátky potvrdila formu z posledních týdnů proti Plzni, v dalších zápasech nestačily doma Karlovy Vary na Olomouc a České Budějovice na Litvínov, naopak Liberec si poradil s Kometou.

České Budějovice – Litvínov 2:5

Litvínov uspěl na ledě Českých Budějovic 5:2 a připsal si čtvrtou výhru za sebou. Během úspěšné série ztratili Severočeši jediný bod, na jihu Čech vedli po 13 minutách už 2:0. Hráči Motoru oblékli speciální dresy určené k dražbě pro charitativní účely, modrá barva jim však štěstí nepřinesla. Podruhé za sebou nebodovali a zůstávají předposlední.

Karlovy Vary – Olomouc 0:3

Olomouc si z Karlových Varů veze triumf 3:0. Západočeši nedosáhli doma na body počtvrté za sebou a jsou i nadále jasně nejhorším týmem soutěže v zápasech před svými diváky. Hanáci venku uspěli po sérii čtyř porážek. Brankář vítězů Jan Lukáš uhájil již pátou nulu v probíhajícím ročníku.

Vítkovice – Třinec 1:2

Až ve 14. domácím utkání sezony si ostravští hokejisté nepřipsali ani bod. O první výhře Ocelářů v derby v tomto ročníku rozhodl vítěznou brankou v 38. minutě útočník Libor Hudáček. Ostravané pak už za stavu 0:2 pouze snížili zásluhou Lukáše Krenželoka.

Kladno – Mountfield 3:6

Poslední Kladno podlehlo doma Hradci Králové 3:6 a připsalo si šestou prohru z posledních sedmi zápasů. Mountfield, který dvakrát dotahoval ztrátu, naopak počtvrté za sebou vyhrál. Dvěma góly a asistencí k tomu pomohl Radovan Pavlík a branku a dvě přihrávky si za vítěze připsal Oliver Okuliar.

Liberec – Kometa 2:1

Bílí tygři vyzráli na brněnskou Kometu 2:1, doma uspěli podruhé za sebou a v tabulce poskočili na sedmé místo. Naopak Brnu se i nadále nedaří, prohrálo šestý zápas na hřištích soupeřů v řadě, celkem popáté z posledních šesti startů vyšlo bodově naprázdno a přes měsíc marně usilují o tříbodový zisk. Vítěznou trefu zaznamenal v čase 28:27 útočník Oscar Flynn, gólem a asistencí se stejně jako on blýskl defenzivní specialista Lukáš Derner.

Pardubice – Mladá Boleslav 2:1 pn

Lídr extraligy doma udolal Mladou Boleslaví 2:1 až po samostatných nájezdech. Východočeši brzy vedli po gólu Tomáše Dvořáka, za hosty rychle odpověděl Jan Eberle, ale potom se na gól čekalo až do nájezdů. Poprvé po svém návratu z NHL nastoupil za Pardubice útočník Lukáš Sedlák, jenž asistoval při úvodním gólu Dynama.

Sparta – Plzeň 3:0

Sparta si bez větších problémů poradila s Plzní 3:0, v domácím prostředí vyhrála popáté za sebou a celkově naplno bodovala v 10. z posledních 11 utkání. Dvěma góly se na tom podílel útočník Miroslav Forman, páté čisté konto v sezoně a druhé v řadě udržel Jakub Kovář. Plzeň prohrála potřetí za sebou, podruhé nedokázala vstřelil branku.

Aktuální tabulka extraligy
Aktuální tabulka extraligyLivesport